Close sidebar
Close sidebar

Rusia îşi suspendă exportul de cereale până la 1 iulie, după epuizarea cotelor în urma limitării exportului

Primul exportator mondial de grâu, Rusia, a hotărât să își suspende exportul de grâu, secară, orz și porumb până la 1 iulie.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Moscova a hotărât la începutul lui aprilie să-şi limiteze exporturile de cereale- la şapte milioane de tone- până la 30 iunie, motiv pentru care a fost criticată de organizaţii multilaterale ca FAO, OMC şi OMS, care se tem că aceste restricţii în timpul pandemiei noului coronavirus ar putea să conducă la penurii alimentare.

Citeste si: Școlile vor impune reguli noi. Toți copiii vor purta măști

Însă, duminică, aceste cote au fost ”în întregime epuizate”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Astfel, exporturile de cereale ”urmează să fie suspendate până la 1 iulie 2020”, a anunţat Guvernul.

Rusia este primul exportator mondial de grâu şi unul dintre principalii producători şi exportatori de cereale din lume.

Guvernul rus a anunţat la jumătatea lui martie că intenţionează să pună în aplicare restricţii ale exportului anumitor produse alimentare, din cauza pandemiei covid-19, pentru a asigura stabilitatea pieţei naţionale.

Citeste si: Trump și Putin, mesaj comun. Premieră după 10 ani

Această decizie riscă să provoace o creştere şi mai mare a cursurilor, deja mari. Vineri, pe Euronext, tona de grâu se tranzacţiona cu 199 de euro la termen în mai, iar cea de porumb cu 165,75 euro la termen în iunie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI