Close sidebar
Close sidebar

Rusia l-a demis pe șeful flotei de la Marea Neagră

Rusia l-a înlocuit pe comandantul flotei sale de la Marea Neagră, cu sediul în Crimeea, a transmis agenția de presă de stat Ria Novosti.

Sorin Negru,

Noul șef al flotei Mării Negre a fost prezentat membrilor consiliului militar al flotei în portul din Crimeea Sevastopol.

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Demiterea șefului flotei ruse de la Marea Neagră vine după o serie de explozii care au zguduit peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Moscova a dat vina pe sabotori pentru exploziile care au lovit marți un depozit de muniții din nordul Crimeei și o bază militară rusă, potrivit publicației  Independent .

Citeste si: VIDEO| Zelenski, avertisment pentru locuitorii din Crimeea. Noi bombardamente în Odesa cu rachete de croazieră

Ucraina nu și-a asumat oficial responsabilitatea pentru atacurile de marți din Crimeea, dar președintele Zelenski i-a avertizat pe locuitorii din peninsulă să nu se apropie de alte baze militare ale rușilor.

Atacurile devastatoare din Crimeea au dus la demiterea lui Igor Osipov

Capacitate Ucrainei de a lovi mai adânc în teritoriul ocupat de ruși, fie cu rachete americane HIMARS, fie prin acte de esabotaj, indică o schimbare majoră în conflictul declanșat de ruși.

Și săptămâna trecută, exploziile au distrus avioane de război la o bază aeriană navală rusă de pe litoralul Mării Negre din Crimeea.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: China trimite trupe în Rusia

Ieri, agenția de presă rusă RIA a citat surse care spun că comandantul flotei lui Vladimir Putin de la Marea Neagră, Igor Osipov, a fost înlocuit cu un nou șef, Viktor Sokolov.

Viceamiralul Viktor Sokolov, numit șef al flotei de la Marea Neagră 

[Sursa foto: The Moscow Times]

Dacă va fi confirmată, decizia ar marca una dintre cele mai importante demiteri ale unui oficial militar de până acum într-un război în care Rusia a suferit pierderi grele în oameni și echipament.

Citeste si: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, alarmat de situația de la centrala nucleară de la Zaporojie

RIA Novosti a citat surse care spuneau că noul șef a fost prezentat membrilor consiliului militar al flotei în portul din Crimeea Sevastopol.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Flota Mării Negre, care are o istorie venrabilă în Rusia, a suferit mai multe umilințe de când președintele Vladimir Putin a ordonat invazia armatei ruse în Ucraina.

Următoare țintă a Ucrainei- podul care leagă Crimeea de continent

Ucraina a ameninţat miercuri cu distrugerea podului de peste strâmtoarea Kerci, construit cu mari cheltuieli de Moscova pentru a conecta Rusia la peninsula anexată Crimeea, unde au avut loc mai multe explozii la baze militare ruseşti, relatează AFP.

"Acest pod este o structură ilegală şi Ucraina nu şi-a dat acordul pentru construcţia sa. El aduce un prejudiciu ecologiei peninsulei şi deci trebuie distrus. Puţin contează cum: voluntar sau nu", a postat pe Telegram consilierul preşedintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak.

Podul de la Kerci, care a fost inaugurat de preşedintele rus Vladimir Putin în mai 2018, a fost un şantier colosal şi costisitor de doi ani pentru a construi 19 kilometri care să lege Rusia continentală de Crimeea şi să dezenclavizeze peninsula la patru ani după anexarea sa de către Moscova.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI