Close sidebar
Close sidebar

Rusia, noi manevre militare lângă granița cu Ucraina, la doar o zi după negocierile cu SUA de la Geneva

Trei mii de soldaţi ruşi au început exerciţii cu armament real, inclusiv tancuri, în regiuni din apropiere de graniţele cu Ucraina şi cu Belarus, transmite Reuters.

Sorin Negru,

Tensiunile din jurul Ucrainei, care luptă din 2014 împotriva separatiştilor proruşi în est, au escaladat în ultimele luni, în timp ce Rusia, acuzată că ar pregăti un atac, a comasat trupe la frontieră.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Încă din toamna anului trecut, Rusia a comasat trupe lângă graniţa cu Ucraina şi a cerut alianţei NATO să nu ia în calcul primirea fostei republici sovietice şi să nu se mai extindă spre Est. Rusia şi Statele Unite au purtat o primă rundă de discuţii luni la Geneva pe această temă.

Citeste si: La ce concluzie au ajuns Rusia și SUA după ultimele negocieri în privința crizei din Ucraina

Ce tip de exerciții militare desfășoară Rusia la doi pași de Ucraina

Anunţul privind exerciţiile militare ruse a fost făcut de armata lui Vladimir Putin a doua zi după consultările ruso-americane de la Geneva privind propunerile de securitate făcute de Moscova.

Kremlinul a declarat marţi că negocierile de ieri nu au oferit motive de optimism privind o reducere a actualelor tensiuni.

Citeste si: Redactorul-șef al publicației „Sputnik şi Pogrom” a murit la Moscova. Acesta a căzut de la etajul 5

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Interfax a citat un comunicat al Districtului militar vestic potrivit căruia exerciţiile vor avea loc în regiunea Smolensk, din apropiere de graniţa cu Belarus, şi în regiunile Voronej, Belgorod şi Briansk, din apropiere de Ucraina, implicând 300 de piese de armament, inclusiv tancuri T-72B3, vehicule de luptă BMP-2 şi arme de foc obişnuite.

Militarii vor face exerciţii de tragere din vehicule blindate, marş în timpul unor activităţi de sabotaj şi recunoaştere din partea inamicului şi de aprovizionare cu armament a teritoriului controlat.

Ucraina apreciază dialogul dintre Rusia și SUA

Preşedinţia ucraineană a salutat marţi "intenţiile şi eforturile" SUA, Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi Rusiei menite să reducă tensiunile din jurul Ucrainei în cadrul unei serii de negocieri ruso-occidentale, săptămâna aceasta, informează Agerpres.

"Nu putem decât să salutăm intenţiile şi eforturile SUA şi Rusiei, NATO şi Rusiei în vederea reducerii tensiunilor şi soluţionării tuturor problemelor comune la masa negocierilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ucrainene, Serghei Nikiforov, într-un mesaj video.

Rusia doreşte garanţii din partea Occidentului privind oprirea extinderii NATO către frontierele sale, în special în Ucraina.

"Avem încredere în partenerii noştri şi în declaraţiilor lor, conform cărora nicio decizie privind soarta Ucrainei nu va fi luată pe la spatele nostru", a comentat oficialul de la Kiev.

Potrivit acestuia, Kievul are şi el "tot interesul pentru o reglementare în cel mai scurt timp a conflictului" din estul Ucrainei, "mai ales pe cale paşnică". "Suntem gata să căutăm soluţii în toate formatele", a adăugat el.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI