Rusia a mai anunțat miercuri că intenţionează să pună în practică măsuri de protecţie împotriva unor eventuale sancţiuni impuse de SUA şi să reducă la minimum consecinţele acestora, informează Reuters.

Citeste si: Rusia a trimis răspunsul mult așteptat la scrisoarea venită din SUA: „Vom lăsa Rusia să vorbească despre răspunsul său"

Oficialul de la Kremlin a declarat că atitudinea Washingtonului este imprevizibilă şi că Moscova pregăteşte atenuarea efectelor unor posibile sancţiuni americane.

Discuțiile directe dintre Joe Biden și Vladimir Putin, întrerupte

Nu a fost planificată încă o nouă întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Joe Biden, iar președinții celor două țări vor vorbi când va trebui, le-a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Nu, nu încă”, a spus oficialul de la Kremlin, ca răspuns la o întrebare privind o eventuală discuție planificată între cei doi președinți, informează agenția TASS.

Citeste si: Cât de mare este Armata Română și pe ce loc se află la nivel mondial

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Este întotdeauna bine când președinții vorbesc între ei, iar acesta este întotdeauna un bun impuls pentru relațiile bilaterale. Cu toate acestea, ei vorbesc când consideră că este necesar", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, până acum nu există nicio înțelegere cu privire la următoarea rundă de discuții ruso-americane privind garanțiile de securitate, inclusiv între ministrul rus de externe Serghei Lavrov și omologul său american Antony Blinken.

Ultima dată când Vladimir Putin și Joe Biden au avut o conversație telefonică a fost la sfârșitul anului trecut. Înainte de asta, pe 7 decembrie, au susținut o videoconferință. Prima întâlnire față în față a lui Putin și Biden în calitate de șefi de stat a avut loc la Geneva în iunie 2021.

Citeste si: Mesajul Ambasadoarei Rusiei la Sofia:,, Cererea Moscovei de retragere a trupelor NATO priveşte România, nu Bulgaria''

Rusia repetă că nu are nicio intenţie de a invada Ucraina

Washingtonul şi NATO au refuzat să ofere părţii ruse garanţii că alianţa militară occidentală nu se va extinde şi nu va desfăşura arme defensive în Ucraina.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Rusia a concentrat zeci de mii de militari în apropierea frontierei sale cu Ucraina, dar susţine că nu are nicio intenţie de a invada ţara vecină. Statele Unite au subliniat că vor impune sancţiuni în cazul unei invazii militare ruse în Ucraina.

Totuşi, SUA au lăsat deschisă posibilitatea unor discuţii asupra altor subiecte legate de securitate, precum desfăşurarea de rachete şi limitele reciproce în cazul exerciţiilor militare.

Citeste si: Rusia își mută exercițiile navale din Marea Irlandei, după protestul pescarilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si