Close sidebar
Close sidebar

Rusia admite că a trimis recruţi pe frontul din Ucraina. Excluderi și pedepse în armata rusă

Armata rusă a anunţat marţi că aproximativ 12 ofiţeri au fost sancţionaţi pentru trimiterea a circa 600 de recruţi pe front în Ucraina.

Sorin Negru,

Vladimir Putin trimite noi oameni pe front. Presa independentă scrie că are loc o mobilizare ascunsă în Rusia, 


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Parchetul militar a adoptat măsuri disciplinare împotriva a circa 12 ofiţeri, între care măsura excluderii din cadrul forţelor armate.

Citeste si: Ministrul de Externe al Ungariei consideră că Zelenski are "probleme mentale"

În pofida sesizărilor din partea presei, activiştilor şi familiilor, atât Ministerul rus al Apărării, cât şi Vladimir Putin au negat la început că recruţii au participat la lupte în Ucraina, însă la 9 martie liderul de la Kremlin a dat ordin să se efectueze o anchetă în acest caz.

Rusia a negat inițial trimiterea de recruți în Ucraina

La sfârşitul lunii martie, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, asigura că toţi cei 134.500

de recruţi înrolaţi în armată în primavară în cadrul serviciului militar obligatoriu nu vor fi trimişi în zonele de conflict.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Armata ucraineană a lansat atacuri aeriene asupra poziţiilor ruse în sudul Ucrainei

La începutul lunii iunie, în cadrul unei intervenţii în faţa Senatului (Consiliul Federaţiei), Artur Ieghiev, procuror militar al Districtului militar Vest, a explicat că în "operaţiunea specială" din Ucraina au fost implicaţi aproximativ 600 de recruţi, dar a adăugat că "toţi au aduşi înapoi într-o perioadă scurtă de timp".

Mobilizare ascunsă în Rusia

Până în prezent, Kremlinul a refuzat să declare mobilizare generală sau parţială a populaţiei, o măsură căreia i se opune majoritatea ruşilor, deşi două treimi dintre locuitorii acestei ţări, potrivit sondajelor, susţin operaţiunea militară ordonată de Putin, potrivit Agerpres.

Citeste si: Papa Francisc cere oprirea războiului. Suveranul Pontif le spune conducătorilor să nu ducă „umanitatea la distrugere”

Cu toate acestea, informaţii care circulă pe reţelele de social media relevă totuşi că are loc o mobilizare ascunsă în Rusia, potrivit portalului independent Media.Zona.

Unii experţi şi foşti ofiţeri în armata rusă consideră că Putin va trebui să crească numărul de soldaţi în Ucraina dacă doreşte să realizeze "demilitarizarea" deplină a acestei ţări, "demilitarizarea" fiind unul din scopurile declarate ale "operaţiunii speciale militare" ruse în Ucraina, însemnând de fapt distrugerea armatei ucrainene.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI