Kirby este de părere că Rusia a încercat să rezolve din probleme cu care s-a confruntat în ce privește logistica și aprovizionarea în primele zile ale războiului.

Vladimir Putin a învățat din greșelile făcute pe câmpul de luptă

O primă dovadă este faptul că Rusia a atacat regiunile din Donbas, fiind mult mai aproape de Rusia.

Însă rușii sunt ceva mai reticenți în a „avansa prea mult”, în condițiile în care se tem să nu-și „tensioneze ” din nou liniile de aprovizionare.

Citeste si: Războiul în Ucraina, ziua 94. Zelenski: Donbasul va fi „din nou ucrainean”.

Armata rusă a avut doar succese reduse și puține în încercările sale de a-și integra operațiunile terestre cu cele aeriene- „Folosesc unități mai mici, acum, în locuri mai mici și cu mișcări mai puțin ample”, a spus Kirby.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vladimir Putin continuă să aibă probleme în ce privește „comandarea și controlul” trupelor sale din Ucraina, a adăugat oficialul american.

Zelenski: „Donbas va fi ucrainean”

Președintele Volodimir Zelenski spune că situația din Donbas este „foarte dificilă” și că forțele Moscovei și-au concentrat armata în atacurile din est.

„Dacă ocupatorii cred că Liman sau Severodonețk vor fi ale lor, se înșeală”, a spus președintele ucrainean, potrivit The Guardian.

Citeste si: SUA ar putea oferi Ucrainei lansatoare multiple de rachete. Arma ar putea să schimbe cursul războiului cu Putin

Președintele ucrainean a acceptat că situația din Donbas este „foarte dificilă”, spunând în mesajul său de vineri noapte că forțele invadatoare „și-au concentrat artileria la maxim, rezervele la maxim” în regiune.

„Sunt atacuri cu rachete și atacuri aeriene – tot”, a spus acesta. „Protejăm pământul nostru în modul în care actualele resurse de apărare ne permit. Facem totul pentru a le mări. Și le vom mări".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si