Close sidebar
Close sidebar

Rușii au bombardat o gară din estul Ucrainei. Cel puțin 50 de morți, printre care cinci copii

Rusia continuă să comită atrocități inimaginabile asupra populației civile din Ucraina, în timp ce Vladimir Putin și oamenii săi susțin că "operațiunea specială" din țara vecină nu are ca țintă civilii.

Sorin Negru,

Un nou atac sângeros al Rusiei asupra populației civile din Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cel puţin 50 de persoane au murit, inclusiv copii, şi câteva sute au fost rănite, vineri, 8 aprilie, într-un atac cu rachete al Rusiei asupra unei gări din estul Ucrainei, în localitatea Kramatorsk. Inițial, bilanțul deceselor era de 30 de persoane ucise.

Citeste si: Orașul Borodianka ascunde un masacru mai mare decât cel din Bucha. Cele mai noi informații din Ucraina

Bombardamentul rusesc a venit în timp ce civilii încercau să plece spre zone mai sigure din centrul și vestul ţării, transmite Reuters.

UPDATE: Cinci copii uciși printre cele 50 de victime

Într-o actualizare pe Telegram, guvernatorul regiunii Donețk a spus că 50 de persoane au murit, dintre care cinci copii, adăugând că 12 dintre victime au decedat după ce au fost transportate la spital.

„Avem un număr atât de mare de victime la această oră ca urmare a atacului forțelor de ocupație ruse Tochka-U [rachetă balistică] asupra gara Kramatorsk”, a spus el. „Până în acest moment, 98 de persoane au fost duse la spital.

Ne așteptăm ca alte victime să solicite ajutor medical în decurs de una sau două zile, astfel încât numărul victimelor se va schimba constant”.

Din cei 98 de răniți care au fost duși la unități medicale, 16 sunt copii, 46 femei și 36 bărbați, a mai spus Kirilenko.

Rusia a distrus calea ferată de evacuare a civililor din Donbas

Conform companiei feroviere ucrainene, două rachete ruseşti au lovit gara din oraşul Kramatorsk, folosită pentru a evacua civili din zonele aflate sub bombardamentele forţelor ruse.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

Citeste si: Pentagonul a dezvăluit: Putin a renunțat la Kiev, dar nu renunță la Ucraina. „Rămâne de văzut cum se va termina totul”

Trei trenuri cu persoane evacuate erau blocate joi în aceeaşi regiune din Ucraina după un atac aerian asupra liniei ferate, potrivit şefului companiei feroviare ucrainene.

Aproximativ 8.000 de oameni au tranzitat zilnic gara pentru a pleca din zonă în ultimele două săptămâni. Până la 4.000 de oameni erau în stație când racheta a lovit fără milă, potrivit primarului din Kramatorsk.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

„Aceasta este o altă dovadă că Rusia îi ucide în mod brutal și barbar pe ucrainenii civili, cu un singur scop- să ucidă”, a transmis primarul într-un comunicat de presă, potrivit CNN.

Rusia, pregătiri pentru un atac masiv asupra estului Ucrainei

Oficialii ucraineni spun că forţele ruse se regrupează pentru o nouă ofensivă şi că Moscova intenţionează să ocupe un teritoriu cât mai mare din regiunea ucraineană Donbas de la graniţa cu Rusia.

Autorităţile locale din unele zone le-au cerut civililor să plece cât mai este încă posibil şi relativ sigur să facă asta, potrivit Agerpres.

Citeste si: ''Bătălia pentru Donbas va semăna cu al Doilea Război Mondial", spune ministrul de Externe al Ucrainei

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI