Miercuri, în ziua anunțului făcut de Vladimir Putin privind mobilizarea parțială, foarte mulți ruși au ieșit în stradă să protesteze. Au fost operate peste 1300 de arestări, în zeci de orașe din Rusia.

Citeste si: VIDEO- Proteste masive în Rusia împotriva mobilizării anunțate de Putin

Joi, protestele s-au cam stins, informează corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea.

Motivul: Majoritatea celor care au fost reținuți de poliție au primit între 5 și 14 zile de închisoare, iar tinerii bărbați s-au trezit, chiar la secția de poliție, cu un ordin de încorporare, o metodă de a descuraja acțiunile de protest.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Cum i-a păcălit Putin pe ruși. Un paragraf ascuns din "mobilizarea parțială" dezvăluie un scenariu negru pentru Rusia

În estul îndepărtat al Rusiei, rezerviștii sunt urcați în autobuze. Își iau la revedere de la mame, fiice și soții și pleacă la pregătirea militară înaintea de a fi trimiși pe front. Ordinul lui Putin a început să fie aplicat, dar este în continuare neclar.

Jurnaliștii de la  Novaya Gazeta, care citează o sursă de la Kremlin, afirmă că mobilizarea ar viza de fapt un milion de oameni, cu mult peste cifra de 300 de mii anunțată de ministrul rus al apărării.

Cei rămași acasă înfruntă frigul pentru a-și exprima nemulțumirea în stradă:  "Vrem ca taţii, soţii şi fraţii noştri să rămână în viaţă şi nu să meargă să ucidă nevinovaţi, să lase copii orfani. Vă rog, opriţi acest război.   Vă implor, nu ne luaţi soţii!"

Exodul rușilor care vor să scape de încorporare

De la anunțul lui Putin, mulți ruși aleg să plece din țară. Zborurile de a Moscova sunt la mare căutare și prețul biletelor a devenit astronomic.

Cel mai ieftin bilet până la Dubai este 5 mii de dolari, de 5 ori față de prețul normal, iar toate cursele de săptămâna aceasta spre Turcia sunt vândute integral. Unii ruși au ales Serbia, o altă destinație unde pot circula liber.

De la Kremlin, acest exod al rușilor speriați de mobilizare este văzut ca o dezinformare.

vv


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si