Close sidebar
Close sidebar

Rușii își proclamă victoria în spațiu. Trei cosmonauți s-au pozat cu steagurile republicilor separatiste din Ucraina

Echipajul rus de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) s-a pozat cu steagurile ”republicilor populare” autoproclamate la Lugansk şi Doneţk.

Diana Bostan,

Cosmonauții ruși


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este vorba de Oleg Artemiev, Denis Matveiev şi Serghei Korsakov. Ei apar în fotografie cu două steaguri unul albastru deschis, albastru închis şi roşu, iar celălalt negru, albastru închis şi roşu.

Armata ucraineană s-a retras din oraşul Lîsîceansk 

”Roscosmos şi cosmonauţii noştri din ISS se alătură mesajului de felicitare a lui Leonid Pasecinik, şeful «republicii populare» (de la) Lugansk, care a evocat o «nouă zi a Marii Victorii»”, proclamă Roscosmos în această postare.

Citeste si: Care este povestea tinerilor din Belarus care luptă în armata Ucrainei:  "Nu voi mai putea să mă întorc în serviciul activ, ca înainte''

”Este o zi pe care locuitorii din zonele ocupate din regiunea Lugansk au aşteptat-o de mult, opt ani.

Suntem convinşi că (data de) 3 iulie 2022 va rămâne gravată în istoria republicii”, adaugă agenţia spaţială rusă.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

”Cetăeţeni ai « republicii populare» (de la) Doneţk, aveţi răbdare!”, continuă Roscosmos, în contextul în care în această regiune ucraineană continuă confruntări armate.

Nu este primul gest nebunesc al cosmonauților

La începutul războiului din Ucraina, cei trei au intrat la bordul ISS îmbrăcaţi într-un combinezon galben. La acel moment, gestul a fost interpretat ca unul de susținere pentru Ucraina.

Citeste si: Rusia a bombardat intens orașul Nikolaev. Zelenski acuză Moscova de "terorism"

Vladimir Putin a declarat ca trupele ruse ”să-şi încheie misiunile potrivit planurilor deja aprobate” şi că ”sper(ă) ca în sectoarele lor totul să decurgă la fel de bine ca la Lugansk”. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI