In articol:
- Ucraina pierde aproximativ 100 de soldați pe zi
- Joe Biden anunță cel mai negru scenariu: ''Vom trăi cu această inflaţie o vreme''
- Biden susține că marile companii petroliere profită de pe urma inflației
Serghei Şaptal, general locotenent ar fi cel care a emis ordinul ca până la data de 15 iunie să fie pregătite listele cu femeile care se află deja înrolate, urmând ca până la sfârșitul lunii să fie înrolate toate
Centrele militare din Kiev, Dnepropetrovsk, Kirovograd, Nikolaev, Odessa şi Harkov vor fi obligate să organizeze centre suplimentare pentru cazare și de instruire.
Ucraina pierde aproximativ 100 de soldați pe zi
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a respins în paralel o petiție prin care i se cerea revocarea ordinului prin care bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani nu pot pleca din Ucraina.
Zelenski a introdus legea marţială în Ucraina pe 24 februarie, după câteva ore de la începerea invaziei.
Citeste si: Incendiu puternic la uzina Azov din Severodoneţk, cauzat de rachete ale trupelor rusești
Joe Biden anunță cel mai negru scenariu: ''Vom trăi cu această inflaţie o vreme''
Liderul de la Casa Albă a avertizat că inflaţia din SUA ar putea dura ''o vreme'', după ce datele de vineri, 10 iunie, au demonstrat că presiunile asupra preţurilor sensibile din punct de vedere politic s-au intensificat în mod neaşteptat în ultimele săptămâni, notează Reuters.
''Vom trăi cu această inflaţie o vreme. Va scădea treptat, dar vom trăi cu ea pentru o vreme'', a fost mesajul transmis de Joe Biden la un eveniment de strângere de fonduri pentru partidul democrat în Beverly Hills.
Comentariile care aduc panică în rândul americanilor, pe care liderul SUA le-a făcut la un eveniment găzduit de magnatul miliardar al mass-media Haim Saban au venit în timp ce administraţia se confruntă cu o presiune tot mai mare înaintea alegerilor intermediare din data de 8 noiembrie, în care este în joc controlul colegilor democraţi ai lui Biden asupra Congresului.
Biden susține că marile companii petroliere profită de pe urma inflației
Administraţia şi mulţi economişti au fost de părere iniţial că presiunile inflaţioniste vor fi ''tranzitorii'', atenuându-se pe măsură ce redresarea după pandemia de COVID-19 va continua. Se pare că presiunile asupra preţurilor s-au extins la bunuri şi servicii suplimentare la nivel global, deoarece invazia armatei lui Vladimir Putim în Ucraina a redus rezervele de petrol şi alimente pe o piaţă globală deja tensionată.
Inflaţia de consum din Statele Unite ale Americii a atins un maximal al ultimilor 40 de ani, de 8,6%, în cele 12 luni încheiate în mai, preţul benzinei marcând un nivel record, în timp ce costul alimentelora crescut la rândul său, au prezentat datele Departamentului Muncii.
Citeste si: Ursula von der Leyen este din nou la Kiev
Creşterea costurilor a devenit o problemă politică pentru administraţia Biden, care a încercat mai multe măsuri pentru a reduce preţurile, dar a spus că o mare parte din responsabilitatea de a controla inflaţia revine Rezervei Federale.
Joe Biden a vizitat vineri portul Los Angeles, unde a încercat să rezolve problema blocajului de mărfuri şi a acuzat industria petrolieră din SUA că valorifică deficitul de aprovizionare pentru a-şi mări profiturile.
Citeste si: VIDEO- Scumpirile prind viteză. Rata inflației atinge un nou record: 14,5%, în luna mai