Părul gras cauzează disconfort și poate duce chiar la apariția dermatitei seboreice și chiar a anumitor ciuperci care pot provoca apariția mătreții. Pentru a diminua și preveni aceste probleme, este important să eliminăm sebumul care se formează și ajunge pe păr.

Care sunt cauzele îngrășării părului

Părul gras, pe care dermatologii îl numesc și seboree, poate avea multiple cauze, pe lângă producția normală a glandelor sebacee.

Aceste cauze nu sunt deloc de neglijat și este recomandat să urmăm tratamente prescrise de medicul dermatolog pentru a evita ca problemele să se agraveze:

Purtarea pălăriilor sau a șepcilor, care împiedică aerul să ajungă la păr, iar astfel glandele sebaceea sunt stimulate în exces, provocând și mai mult sebum. Părul nu se aerisește suficient, iar sebumul se acumulează și această problemă este din ce în ce mai greu de rezolvat.

Citeste si: Premiile Oscar 2021. Lista completă a nominalizărilor Academiei Americane de film

Când suntem stresați, o măsură de apărare a corpului este de a produce mai mult cortizon și adrenalină. Aceasta înseamnă că și glandele sebacee sunt mai active decât în md normal și produc o cantitate crescută de sebum.
Anumite tratamente medicamentoase pot avea ca efect secundar creșterea producției de sebum.

În cazul în care urmezi un tratament cu medicamente care au astfel de efecte, consultă un medic dermatolog pentru a stabili împreună cum poți evita producția în exces de sebum și ce produse să folosești pentru a combate acest efect secundar.

Citeste si: Povestea ta este a mea. Ruxette Drăgan despre programul MANIFESTO

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dieta are de asemenea un rol important asupra producției de sebum, de aceea este recomandat să ai un regim echilibrat, nu doar pentru sănătate, ci și pentru aspectul părului și pentru a controla producția de sebum produsă de organism.

În perioada pubertății, corpul trece prin mai multe schimbări hormonale, iar producția de sebum este de asemenea accelerată și crescută. Acesta este un lucru normal și poți controla tendința de îngrășare a părului printr-o rutină de îngriire adecvată, care să estompeze acest efect.

Boala Parkinson afectează anumite zone ale creierului care au rolul de a regla producția dopaminei. În cazul în care creierul nu produce o cantitate suficientă de dopamină, funcționarea glandelor sebacee este afectată, iar acestea vor produce mai mult sebum.

Care este cea mai bună rutină de îngrijire pentru părul gras

În primul rând, este important să stabilești care sunt cauzele apariției unei producții în exces de sebum. În cazul în care ai schimbat rutina de spălat a părului și ai micșorat perioadele dintre spălări, revino la frecvența de dinaintea apariției acesti probleme. Glandele sebacee se obișnuiesc cu un anumit ritm de spălare, iar schimbarea acestuia provoca un exces de sebum. Dacă stabilești o anumită rutină, producția de sebum se echilibrează de la sine, iar dacă o schimbi, părul se va îngrășa mult mai repede. De asemenea, îți recomandăm să folosești un sampon natural de la Biocart.eu, cu proprietăți anti-îngrășare și de control al cantității de sebum la nivelul scalpului.

Citeste si: Nuru massage London: puterea nestăvilită a senzualității

În plus, încearcă să expui cât mai mult timp părul la aer curat, pentru ca pielea scalpului să poată respira și să prevină producția în exces de sebum. Un alt sfat al specialiștilor dermatologi este de a evita uscarea părului cu un uscător, pentru că glabdele sebacee vor încerca să suplinească hidratarea scalpului printr-un exces de sebum.

Folosește cât mai multe produse naturale, organice, din ingrediente cât mai curate, care nu nu afctează structura firului de păr și echilibrul scalpului. Stabilește o rutină potrivită pentru tipul tău de păr și folosește doar acele produse care sunt benefice pe termen lung, pentru a avea un păr sănătos și plin de volum! De asemenea, folosește vopsea de păr naturală, care nu deteriorează structura firului de păr și te va ajuta să ai un păr perfect!

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Erica s-a îndrăgostit de socrul ei cu 30 de ani mai bătrân, pe vremea când era căsătorită cu fiul lui

Părul gras este o problemă cauzată de producția în exces a glandelor sebacee. Pentru a preveni și elimina efectele neplăcute ale acestei afecțiuni dermatologice, este important să-ți creezi o rutină de îngrijire a părului adecvată, care te va ajuta să ai un păr sănătos și strălucitor!

Citeste si: 10 tips and tricks pentru a îți îngriji tenul și pielea corespunzător!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si