La o săptămână după descoperirea inedită a sferei, Biroul de Management al Râului și Coastei din prefectura Hamamatsu sub Hiroyuki Yagi din Japonia a dezvăluit enigma mingii uriașe.

Citește și: Brațul tatuat al unui bărbat dispărut, găsit în burta unui rechin

Această minge uriașă a fost descoperită în urmă cu o săptămână pe plaja Enshuhama, situată în orașul Hamamatsu, potrivit Perfil.com.

Mingea de fier - dispozitiv de spionaj?

S-a crezut că este vorba de o bombă sau un dispozitiv de spionaj

Femeia care a văzut mingea uriașă a anunțat autoritățile locale, iar poliția și un echipaj antitero s-au apropiat de locul respectiv pentru a-l cerceta și a stabili dacă este un obiect periculos sau nu.

După ce sfera a ajuns la țărm în Hamamatsu, Japonia, oficialii care purtau căști și costume de protecție au izolat zona și chiar au plasat delimitatoare de trafic pe nisip pentru a ține oamenii departe.

Citește și: Cutremurul din 4 martie 1977. Cum s-a schimbat Bucureștiul și viața oamenilor, după acest seism

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Asta a dus la speculații că ar putea fi o mină veche de pe mare sau un fel de dispozitiv de spionaj.

După 48 de ore de analiză și excluzând că ar fi vorba despre un dispozitiv exploziv, experții au decis că sfera uriașă a fost îndepărtată cu o macara pentru un studiu mai atent.

Ce era, de fapt, mingea de fier

În cele din urmă, autoritățile de coastă japoneze a raportat că obiectul metalic, de culoare portocalie ruginită și cu un diametru de aproape 2 metri, era o geamandură sau baliză!

Bila uriașă era folosită de oceanografi în trecut. Confirmarea a fost publicată de New York Times.

„Este doar o baliză normală”, a spus Uwe Send, oceanograf la Instituția Scripps de Oceanografie de la Universitatea din California, San Diego, într-un interviu publicat în New York Times.

Uwe Send a adăugat că astfel de geamanduri sunt disponibile pe scară largă pentru achiziție online și pot fi vizionate pe Pinterest.

Ce era, de fapt, bila uriașă de fier de pe plaja din Japonia

[Sursa foto: Twitter]

Oceanografii folosesc diferite tipuri de geamanduri pentru multe tipuri de cercetare și de obicei le pictează în culori strălucitoare, le dau un nume sau un număr de telefon, atașând adesea o lumină sau un far pentru a proteja și ține sub observație echipamentul scump atașat la ele.

Oceanograful a fost surprins de teoriile conspiraționiste și a spus că reacția la geamandura din Hamamatsu i s-a părut puțin ciudată, având în vedere utilizarea obișnuită a unor astfel de dispozitive în cercetarea și transportul oceanic.

„Poate că toată lumea este paranoică din cauza baloanelor”, a comentat ironic Send.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si