Tatăl și mama în vârstă de 40 și 41 de ani, fiica lor în vârstă de 8 ani și sora geamănă a mamei au murit pe loc după saltul șocant în gol.

Citește și: VIDEO| Ultimul mesaj pe care l-a lăsat Cristian fostei sale soții, înainte de a-și pune capăt zilelor. ,,Când vei citi acest mesaj, nu voi mai fi”

Cadavrele au fost găsite pe pământ fără încălțăminte. Singurul care a scăpat ca prin minune după prăbușirea de la 20 de metri a fost fiul de 15 ani al familiei, dus de urgență la spital.

Citește și: VIDEO. Un pacient ieșit din moarte clinică spune că l-a văzut pe diavol. Detalii șocante

Familia se mutase în Elveția, la Montreux, din Franța în urmă cu aproximativ doi ani și părea să fie adepta unor teorii conspiraționiste șocante.

Sinucidere colectivă Montreux, Elvetia

Sinucidere colectivă Montreux, Elvetia

[Sursa foto: Twitter]

Familia sinucigașă și-a pregătit în detaliu sfârșitul. "Au făcut repetiții"

Autoritățile din cantonul Vaud din vestul Elveției se pregătesc să închidă cazul sinuciderii colective de anul trecut, când cinci membri ai aceleiași familii au sărit unul după altul din apartamentul lor de la etajul șapte, informează Swissinfo.ch.

Citește și: La șapte ani de la tragedie, familia unei românce decedate în Italia își strigă durerea: „Nu a fost sinucidere, vrem să știm adevărul”

Anchetatorii au descoperit că sinuciderea fost premeditată și au exclus implicarea unei terțe părți. De asemenea, nu au găsit nicio dovadă că o sectă ar fi fost implicată în actul sinucigaș.

Sinucidere colectivă Montreux, Elvetia

Sinucidere colectivă Montreux, Elvetia

[Sursa foto: Twitter]

Au sărit la intervale de câte 5 minute!

Incidentul din 24 martie 2022 de la Montreux a provocat șoc și nedumerire în Elveția. Membrii familiei – o fetiță de opt ani, un băiat de 15 ani, părinții lor și sora geamănă a mamei – au sărit cu toții de pe balcon în tăcere la intervale de cinci minute.

Toți au murit pe loc, cu excepția tânărului de 15 ani care a suferit răni grave. Acum și-a revenit fizic, dar nu își amintește nimic despre acea dimineață tragică, potrivit autorităților elvețiene.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După un an de investigații, ancheta a concluzionat că actul a fost pregătit, organizat și chiar repetat, potrivit unui comunicat de marți al Parchetului Vaud.

S-a constatat că familia, originară din Franța, era retrasă și avea o profundă neîncredere în autorități.

Ce teorie a conspirației a dus la sinuciderea colectivă 

„Pandemia de Covid-19 și izbucnirea războiului din Ucraina par să fi afectat și membrii familiei”, se spune în declarația procuraturii elvețiene.

Anchetatorii indică personalitățile dominante ale surorilor gemene care au întreținut familia cu convingerea că "lumea le era ostilă”, se spune în comunicat.

Conform dovezilor colectate, care atestă credința religioasă a victimelor, aceștia au văzut moartea ca pe o „plecare către o lume mai bună”.

Sinucidere colectivă Montreux, Elvetia

Sinucidere colectivă Montreux, Elvetia

Aruncarea în gol a fost declanșată de o vizită de rutină a poliției

Ancheta concluzionează că, deși data faptei nu fusese stabilită, aceasta a fost probabil declanșată de sosirea a doi polițiști care veniseră să-l ducă pe tatăl la interogatoriu despre educația la domiciliu a băiatului.

Dovezile criminalistice nu au arătat niciun semn de luptă înainte de decese, iar autopsiile nu au arătat nicio urmă de droguri, potrivit BBC News.

După un an de investigații, autoritățile elvețiene spun acum că mama familiei și sora ei au fost profund implicate în teoriile de supraviețuire și conspirație.

Ce au descoperit polițiștii în casa familiei

După începerea investigației, poliția a găsit apartamentul familiei plin cu alimente, medicamente și materiale de igienă, depozitate și organizate cu grijă.

Familia ieșea rar, iar copiii erau educați acasă.

Cele două femei gemene aveau o suspiciune profundă față de autoritățile guvernamentale și locale, spun anchetatorii, și i-au făcut pe copii să creadă că lumea este un loc ostil.

Pandemia de Covid-19 și invazia Ucrainei de către Rusia nu au făcut decât să le întărească convingerile.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Perchezițiile în apartament și în dispozitivele electronice au dezvăluit că sinuciderea colectivă a fost planificată cu atenție și chiar repetată.

Se pare că cele două femei gemene erau dominatoare și așteptau, se spune în raportul poliției, momentul potrivit pentru a pleca spre ceea ce credeau ei că va fi o lume mai bună, departe de lumea reală în care se temeau să trăiască.

Fetița de 8 ani a murit fără nicio vină

Pentru anchetatori este acum clar că tragedia s-a petrecut fără influență externă. Nu existau semne de luptă în apartament. În plus, anchetatorii nu au găsit nicio dovadă a unei legături cu vreo persoană sau grup care a determinat familia să-și pună capăt vieții.

În plus, nu au fost găsite urme de răni fără legătură cu căderea. Medicii nu au găsit nici droguri sau alte substanțe chimice în cadavre.

În cele din urmă, scrie procurorul elvețian, scara de pe balcon care a fost folosită pentru a se urca peste balustradă, precum și lipsa țipetelor susțin teza principală: a fost o sinucidere planificată.

Dacă adulții își pot asuma credințele și faptele lor, fetița de 8 ani a murit fără nicio vină, împinsă în gol de părinții iresponsabili.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si