Close sidebar
Close sidebar

S-a dat startul la bani și afaceri. Tot mai mulți tineri vor să fie antreprenori

Tinerii de astăzi nu mai acceptă orice loc de muncă, de dragul unui salariu lunar.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cei mai mulţi visează să fie antreprenori, fără să stea la programul impus de şef şi vor să câştige mulţi bani. Pentru ei, astăzi, s-a redeschis programul start-up nation. Tinerii cu idei îndrăzneţe care aplică, pot primi o finanţare de pînă la 43 de mii de euro, din partea statului.Ioana are 22 de ani si nici nu-si imagineaza sa stea 8 sau chiar mai multe ore la serviciu, asteptand salariul, de la o luna la alta, iar... Asa gandesc cei mai multi tineri in ziua de azi. Pentru ei, cea mai la indemana varianta este programul care le ofera pana la 43 de mii de euro, pentru a-si deschide propriul busniess.

Stefan Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri: Avem inscrisi peste 4 mii de aplicanti. Vrem sa finantam si anul acesta, 10 mii de start-up-uri, 200.000 de lei pe proiect."

O varianta la indemana este sa cumparati o franciza, cu banii obtinuti de la stat.

Georgiana Mutescu, manager dezvoltare franciza: Asa cum alegi un apartament la cheie, asa si franciza iti ofera sansa de a avea totul inclus in pachetul de franciza.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Georgiana este manager specializat in dezvoltarea de francize inca din 2010. Atunci a adus din Spania, franciza acestui salon de infrumusetare. Ideea a prins extrem de repede atat in Bucuresti, cat si in marile orase din tara.

Georgiana Mutescu, manager dezvoltare franciza:O franciza costa 32 de mii de euro plus tva, in care intra toate aceste materiale.

Zeci de tineri antreprenori au cumparat aceasta franciza cu bani obtinuti de la stat, prin programul start-up nation.

Pentru un astfel de salon, de pilda, prin start-up nation statul ofera pana la 43 de mii de euro.

Georgiana Mutescu, manager dezvoltare franciza: Poti fi pe zero, sa nu aduci bani de acasa, cu 2 clienti pe zi, intr-un centru de infrumusetare tip franciza, incasezi pana la 3.600 de euro, in conditiile in care lunare fixe sunt sub 3.600 euro."

Investitia incepe sa prinda contur dupa aproximativ un an.

Georgiana Mutescu, manager dezvoltare franciza: Anul trecut au aplicat peste 30 de persoane la start-up nation 2017. Dintre cei 30 de aplicanti, cu 3 dintre ei am si finalizat proiectul, au deschis, in prezent au centre de infrumusetare de succes.

Puteti aplica pentru programul start-up nation 30 de zile lucratoare, de azi inainte. Peste 7 mii de tineri au beneficiat de finantare, in sezonul trecut al acestui program.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI