Încă de la primele ore ale dimineții oamenii așteptau să se deschidă frontiera. 80 de ambulanțe din Egipt erau prezente pentru a prelua oamenii cu răni grave.

Pacienții vor fi transportați, potrivit unui acord Qatar, la spitale de campanie din Peninsula Sinai. MAE a declarat că ține legătura pentru evacuarea românilor care sunt blocați în Fâșia Gaza.

S-a deschis granița Gaza-Egipt. Nu există numele românilor pe primele liste de ieșire

S-a deschis granița Gaza-Egipt. Nu există numele românilor pe primele liste de ieșire

[Sursa foto: Profimedia]

Sute de cetățeni sunt evacuați din Gaza

545 de persoane cu dublă cetățenie vor fi evacuați din Gaza. 90 de palestinieni cu răni grave vor fi preluați de ambulanțele care ajung la frontiera Rafah, în Fâșia Gaza.

Pacienții vor fi duși la spitale de campanie din Peninsula Sinai. Egiptul pune bazele unei unități de campanie la circa 10 kilometri de granița cu Fâșia Gaza, potrivit BBC.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe primele liste de evacuare nu apare numele niciunui român. În cea mai mare parte cei care vor trece astăzi granița sunt cetățeni iordanieni. 

Citește și: Doi cetățeni români sunt ostatici ai Hamas în Fâșia Gaza. Anunțul MAE

S-a deschis granița Gaza-Egipt. Nu există numele românilor pe primele liste de ieșire

S-a deschis granița Gaza-Egipt. Nu există numele românilor pe primele liste de ieșire

[Sursa foto: Profimedia]

Aproximativ 350 de oameni cu cetățenie română sunt blocați în Fâșia Gaza. Potrivit ultimelor date de la Ministerul de Externe, 260 au cerut să fie evacuați. 

În urma unor negocieri care au avut loc noaptea trecută, punctul de frontieră de la Rafah, dintre Gaza și Republica Arabă Egipt  a fost deschis.

Cetățenii și cazurile medicale din Fâșia Gaza vor putea trece frontiera. MAE a spus că prin intermediul acțiunilor diplomatice de la Cairo şi Tel Aviv, va fi în legătură cu autoritățile israeliene şi egiptene pentru a evacua cetățenii români şi pe familiile acestora.

Citește și: VIDEO. China a mutat un întreg arsenal de război lângă Taiwan în ultimele 24 de ore

Autoritățile au spus că punctul de trecere va fi deschis și în zilele următoare

„Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe, activată încă de la debutul crizei şi care acţionează în regim de permanenţă, 24/7, menţine coordonarea cu alte state şi organizaţii internaţionale care întreprind demersuri similare pentru proprii cetăţeni/funcţionari. De asemenea, a fost trimisă, în regim de urgenţă, o a doua echipă consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE, în vederea consolidării capacităţii de sprijin consular", apare în comunicatul transmis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si