Diana Gorea nu s-a dus sa moara! S-a dus cu plicul, ca sa slabeasca, sustin rudele femeii, care il acuza de malpraxis pe medicul de la spitalul judetean din Timisoara. La scurt timp dupa o banala interventie chirugicala, femeia s-a stins in chinuri groaznice. Fratele ei e convins ca daca n-ar fi luat cele cinci bacterii, sora lui ar fi fost acum in viata.

 

1.500 de euro ar fi fost suma pretinsa de medic. Diana nu a suflat o vorba nimanui si, anul trecut, s-a internat, in taina, ca sa faca o interventie chirrugicala de micsorare a stomacului. Abia cand a ajuns pe patul de moarte familia a aflat prin ce trecea.

"Dupa doua zile m-a sunat ca se simte rau si sa merg repede la ea ca vrea sa ma vada si chiar in ziua aia i-a spus bunicii mele sa aiba grija de mine ca ea simte ca nu mai poate", a declarat fiul femeii.

Fiul sustine ca, timp de trei zile, mama lui a fost lasata sa sufere de dureri cumplite. Abia dupa ce el a intervenit, cadrele medicale i-au facut o ecografie si au vazut fistula.

"La 4 zile de la interventie i s-a facut o alta interventie  incercand sa-i salveze viata", a spus fratele victimei.

##CITAT99##

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Numai ca, pentru Diana era prea tarziu. Dupa moartea ei, rudele spun au incercat sa-si caute dreptatea, dar au dat numai de usi inchise, in ciuda plangerii facute. Fratele femeii da de inteles ca banuieste motivul.

"Seful de sectie de la chiryrgie, care este seful domnului Duta, am inteles ca este presedintele Comisiei de Malpraxis al Colegiului Medicilor din Timisoara.

Dansul si-a pus parafa pe internarea surorii mele si, practic, tot dansul trebuie sa dea un verdict in cazul in care exista o culpa medicala, ceea ce e putin probabil sa se acuze pe sine si pe colegul dansului".

Doctorul acuzat se apara. O complicatie a ucis-o pe femeie, nicidecum cele cinci bacterii gasite in trupul ei.

Ciprian Duta, medic chirurg Spitalul Judetean Timisoara:" In momentul in care apare o complicatie, respectiv o fistula, o gaura intr-un organ apar astfel de infectii. Noi, in interiorul organismului, avem si Coli, toate aceste bacterii. Deci nu pot fi puse pe seama unor dezinfectante."

"Am toata speranta ca cineva o sa poata sa faca ceva  sau daca nu pentru noi, macar penrtu urmatorii pacienti care se interneaza in spitale sa se intample ceva", spune fiul femeii.

Deocamdata, medicul nu a fost gasit vinovat de ucidere din culpa. Cat despre presupusa mita, anchetatorii au stabilit ca e nevinovat. Banii au fost platiti, pe factura, pentru materialele sanitare necesare interventiei chirgicale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si