Decizia fiind luată la data de 13 decembrie 2019, atunci când noul Executiv a aprobat Hotărârea de Guvern nr. 935 din 2019 care prevede creşterea salariului minim pe economie pentru persoanele cu studii medii şi normă întreagă.

Citeste si: VIDEO| Programul felxibil, mai atrăgător decât salariul mare pentru tinerii care își caută un loc de muncă

Citeste si: Ce avere împărţea directoarea de spital cu soţul care a ucis-o! Anca Daniela Patriche câştiga de două ori mai mult decât partenerul care a înjunghiat-o în cabinet!

Citeste si: Ludovic Orban, anunț important despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Salariul minim pe economie a fost mărit de la 1 ianuarie de la 2.080 lei la 2.230 lei brut. Mai exact, s-a produs o creștere cu 83 de lei, de la 1.263 de lei cât era până acum, la 1.346 de lei.

Salariul minim pe economie. Creșterea salariilor din ianuarie 2020
Salariul minim pe economie. Creșterea salariilor din ianuarie 2020

Salariul minim pe economie. Creșterea salariilor din ianuarie 2020

"La stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2020 la valoarea de 2.230

lei s-a avut în vedere o formulă de calcul care ia în considereare rata inflației și creșterea reală a productivității muncii pe persoană, precum și factori de corecţie în funcţie de dinamica creşterii economice", explică Guvernul în Nota de Fundamentare a proiectului de HG.

Astfel, persoanele cu studii superioare, care au vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare absolvite, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se menține la suma de 2.350

lei lunar.

Citeste si: Ministrul Muncii vrea interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat

Statistic vorbind, aproximativ 24% dintre angajaţii din România câştigă lunar salariul minim pe economie. Asta înseamnă că 1,37 de milioane de salariaţi încasează salariul minim pe economie. Se mai adaugă 311.000 de angajaţi din construcţii care încasează salariul minim din acest domeniu, de 3.000 de lei brut lunar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si