Salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 ianuarie 2019 până la 2.350 de lei doar pentru cei cu studii superioare. Executivul renunţă, astfel, să acorde majorarea maximă pentru 800.000  de români care au 15 ani vechime în muncă.

"Prin prezentul act normativ se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 2.080 lei lunar începând cu data de 1 ianuarie 2019, ceea ce reprezintă o creştere de 9,47% faţă de luna decembrie 2018", scrie în nota de fundamentare a hotărârii privind stabilirea salariului de bază

minim brut pe ţară garantat în plată, publicată de Consiliul Economic şi Social.

Salariul minim brut ar urma să crească de la 1.900 de lei pe lună, cât este de la începutul acestui an, la 2.080 de lei pe lună. În plus, era adus în discuţie ca angajaţii cu studii superioare şi cu minimum 15 ani vechime să aibă un nivel de 2.350 de lei pe lună.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pe 24 octombrie, premierul Viorica Dăncilă anunţase că este posibil ca salariul minim să fie majorat de la 1 decembrie. ” Am discutat cu sindicatele. Vom vedea dacă e oportun de la 1 decembrie sau 1 ianuarie”, a precizat şeful Executivului.

Dăncilă se arată de acord însă cu salariu diferenţiat, în funcţie de studii:" Nu, nu e discriminatorie se aplică şi în alte state membre".

Cât priveşte posibila îngheţare a salariilor în 2019, aşa cum reieşea dintr-un document transmis de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici forurilor europene, premierul a declarat: "La începutul şedinţei de guvern voi anunţa. Cu siguranţă nu sunt de acord".

Sursă: gandul.info


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si