Este o petiție prin care cerem recunoașterea rolului profesorilor în societate”, menționează autorul acesteia.

Salariile profesorilor ar fi trebuit să crească cu 16% de la 1 septembrie 2020, dar creșterea a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19.

Descrierea petiției pentru respectarea legii și măririi salariilor profesorilor

„Practic, majorarea de 16% (tranșele a două și a treia), care semnifică atingerea nivelului majorărilor prevăzute pentru anul 2022 și care a fost mutată pentru 1 septembrie 2020 (devansată, deci, cu doi ani), este acum prevăzută pentru

1 septembrie 2021”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației, transmis la începutul anului școlar.

„Acum suntem anunțați că majorarea de la 2 septembrie 2021 a fost amânată pentru 2022, deși banii există! În data de 18 decembrie 2020, când încă era Ministru de Finanțe, Florin Cîțu afirma: „Salariile profesorilor au fost incluse, atât creșterea de la 1 ianuarie cu 1/4 din diferența până la 2022, dar și creșterea de la 1 septembrie care aduce salariile la grila din 2022. Este inclusă în buget ca să nu mai existe niciun fel de dezbatere în spațiul public. Știu și mulțumesc premierului pentru înțelegere. A fost o decizie pe care ministerul Finanțelor a anunțat-o ieri, deci să nu mai avem discuția despre asta în spațiul public”.

După ce a devenit premier, Florin Cîțu ne anunță că nu mai sunt bani, iar majorările salariale pentru profesori vor fi amânate până în 2022.

Banii există, chiar Ministrul de Finanțe a spus pe 18 decembrie că majorările au fost prinse în buget. 10 zile mai târziu, după Crăciun, banii nu mai există. Guvernanții tratează în acest moment profesorii ca și cum ar fi treaptă cea mai de jos a societății.

Această nu este o petiție politică. Este o petiție prin care cerem recunoașterea rolului profesorilor în societate. Profesorii sunt cei care formează medicii, profesorii sunt cei care formează politicienii, profesorii sunt cei care formează polițiștii.

Dar, în acest moment, un profesor cu 21 de ani vechime este plătit mai prost decât un vânzător de la Kaufland, cu 5 ani vechime. Asta înseamnă că în societatea românească, un profesor este asimilat unui vânzător la supermarket, adică unui muncitor calificat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cerem reconsiderarea rolului și statutului profesorului în societatea românească!

România are cel mai mic indice de salarizare a educației din UE, și printre cele mai mici din Europa, peste Serbia și Albania dar sub Macedonia sau Bulgaria.

Cerem respectarea legii!”

Salariul minim pentru profesori în 2021. Câți bani câștigă cel mai prost plătit dascăl
Salariul minim pentru profesori în 2021. Câți bani câștigă cel mai prost plătit dascăl

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Petiția a apărut chiar înainte că Guvernul să decidă înghețarea salariilor în sectorul bugetar, ceea ce a determinat cadrele didactice să o semneze într-un număr tot mai mare. Până în prezent, petiția a strâns peste 13.000 de semnături.

Un profesor începător din Marea Britanie câștigă de trei ori mai mult decât unul din România, însă și costurile sale de viață sunt cu 81% mai mari decât în România, conform Numbeo. Totodată, un profesor neamț la început de drum ia luna de șase ori mai mult decât unul de la noi, iar costurile de trai sunt cu 84% mai mari.

Citeste si: Anunț important făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ce școli râmân închise- LISTA COMPLETĂ


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si