Salata boeuf rețeta clasică. Ingredientul care îi dă toată savoarea. Tu îl știi?
Salata boeuf rețeta clasică. Puțini știu secretele salatei boeuf, unul dintre cele mai iubite preparate de pe masa de Crăciun și Revelion. Iată câteva trucuri ca să iasă delicioasă!
Salata boeuf, conform rețetei clasice, are câteva secrete! Pentru a ieși perfectă și toată familia să se bucure de acest preparat delicios, tebuie respectate câteva reguli simple pe care ți le prezentăm în continuare.
De ce ai nevoie: un kilogram de cartofi, o jumătate de kilogram de morcovi, 400 de grame de castraveți murați și 450 de grame de carne de vită.
Cum se prepară: Fierbe morcovii și cartofii și carnea de vită împreună. Când sunt gata, taie totul în cubulețe mici și amestecă-le cu mâna pentru a combina cât mai bine toate aromele.
Salata boeuf este sănătoasă! Un singur ingredient e periculos!
”Când spui “salată” te gândești la ceva dietetic, ușor. Ori salată de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit.
Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne.
Chiar dacă are “boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar și cu plulpă de porc (foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative.
De unde pot apărea problemele pentru siluetă?
Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal.
Este decizia fiecărei gospodine cât de “legată” va fi salată, însă sfatul meu este să nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză.
Porția rămâne un element important, am încercat să va sugerez câteva variante și puteți vedea și diferența de aspect/consistență în funcție de cantitatea de maioneză- cu cât mai puțină, cu atât mai bine.
Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesă cu “greutate” a meniului de Sărbători. A se consumă cu moderație/responsabil!”, spune nutriționistul Mihaela Bilic, pe Instagram.