Salata boeuf, conform rețetei clasice,  are câteva secrete! Pentru a ieși perfectă și toată familia să se bucure de acest preparat delicios, tebuie respectate câteva reguli simple pe care ți le prezentăm în continuare.

De ce ai nevoie: un kilogram de cartofi, o jumătate de kilogram de morcovi, 400 de grame de castraveți murați și 450 de grame de carne de vită.

Cum se prepară: Fierbe morcovii și cartofii și carnea de vită împreună. Când sunt gata, taie totul în cubulețe mici și amestecă-le cu mâna pentru a combina cât mai bine toate aromele.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Salata boeuf rețeta clasică
Salata boeuf rețeta clasică

Salata boeuf este sănătoasă! Un singur ingredient e periculos!

”Când spui “salată” te gândești la ceva dietetic, ușor. Ori salată de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit.

Citeste si: Salata boeuf. Ingredientul greșit care strică tot preparatul. Iată secretul pentru a ieși perfectă!

Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne.

Chiar dacă are “boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar și cu plulpă de porc (foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative.

Salata boeuf rețeta clasică
Salata boeuf rețeta clasică

De unde pot apărea problemele pentru siluetă?

Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din  maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal.

Este decizia fiecărei gospodine cât de “legată” va fi salată, însă sfatul meu este să nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză.

Citeste si: Salata de boeuf de post. Rețeta care te va cuceri

Salata boeuf rețeta clasică
Salata boeuf rețeta clasică

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Porția rămâne un element important, am încercat să va sugerez câteva variante și puteți vedea și diferența de aspect/consistență în funcție de cantitatea de maioneză- cu cât mai puțină, cu atât mai bine. Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesă cu “greutate” a meniului de Sărbători. A se consumă cu moderație/responsabil!”, spune nutriționistul Mihaela Bilic, pe Instagram.

Citeste si: Salata boeuf. Cum o prepari ca la carte. Plus idei ingenioase de decorare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si