Salata creață a apărut și la noi în piețe. Mulți o consumă fără să știe ce se întâmplă în organism când o consumi
Salata creaţă, sau kale, se găsește și în piețele și supermarketurile de la noi. Puțini știu însă ce este, de fapt, și ce efecte negative poate avea asupra organismului.
Salata creață este, de fapt, înrudită cu varza. Deşi este bogată în vitamine și minerale, experții avertizează că poate cauza balonare, probleme cu glanda tiroidă și chiar probleme cardiace.
Unii nutriționiști afirmă că această salată este un super-aliment pentru că are foarte multe vitamine, fibre şi proteine. Are, de asemenea, doar 50 de calorii pe suta de grame şi zero grăsimi.
Salata creață. În schimb, experţii atrag atenţia că această super-salată poate cauza probleme digestive, pietre la rinichi, probleme cu glanda tiroidă şi chiar probleme cu inima.
Experţii în sănătate au explicat că pentru unele persoane care nu au nevoie de vitamina K această salată nu este deloc indicată, mai ales dacă acestea iau anti-coagulante.
Salata creață. De asemenea, nivelul ridicat de potasiu poate avea efecte negative importante precum balonarea sau alte probleme digestive întrucât salata creaţă este greu de digerat.
Salata creață. Potasiu este necesar în organismul nostru, însă dacă nivelul este prea ridicat vor apărea şi problemele de sănătate, în special în cazul persoanelor care suferă de diverse boli de rinichi sau inimă.
Alţi specialişti afirmă că salata creaţă poate cauza hipotiroidism sau tiroida “leneşă” este o afecţiune în care glanda tiroidă nu produce suficienţi hormoni tiroidieni.