In articol:
Este nelipsită de pe mesele românilor la fiecare sărbătoare, dar în special de Crăciun. Fiecare gospodină are însă propria rețetă de salată de bouef, în funcție de gusturi și de zonă.
Rețetă de salată de boeuf pentru Crăciun
Pentru această rețetă vei avea nevoie de:
- cartofi- în funcție de numărul de invitați și cantitatea dorită
- 2 morcovi fierți
- păstârnac
- carne de pui fiartă, de preferat în supă
- castraveți acri
- mazăre(se poate și fără)
- un gălbenuș
- ulei
- muștar
- zeamă de lămâie
- măsline
- gogoșari în oțet pentru decor
- sare și piper
Cum prepari salata de bouef
Se fierb legumele și carnea și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, carnea și legumele sunt tăiate, de preferat mărunt. Se toacă și castraveții, iar mazărea se fierbe și se pune peste salată.
Maioneza se prepară din gălbenuș, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și ulei.
Citeste si: Cozonac pufos cu nucă: Reţeta simplă pe care oricine o poate folosi
Idei excepţionale de ornare a salatei de boeuf
Ideile pentru a orna salata de boeuf sunt multe și ține de imaginația fiecărei gospodine.
Ornamentul poate fi gândit în funcție de masa pentru care este pregătită, Crăciun sau Paște.
Pentru a orna salata de boeuf, de obicei, se folosesc castraveți acri, albușuri de ou fiert, gogoșari în oțet, măsline, chiar și pătrunjel.
Vă prezentăm câteva exemple pentru a orna salata de boeuf pentru masa de Crăciun:
Salată de boeuf decorată cu ceapă
Salată de boeuf decorată cu pătrunjel sub formă de brad
Salată de boeuf decorată cu albuș și gogoșari
Citeste si: Sarmale de Crăciun. 4 rețete savuroase pentru masa de Sărbători