Salata de boeuf are însă secretele ei, așadar, dacă vrei să îți surprinzi invitații, ar trebui să știi cum se prepară, punct cu punct. Iată cum se face salata de beuf perfectă.

Salată de boeuf delicioasă. Cum se prepară?

Nu ai cum să dai greș dacă vei respecta câțiva pași simpli. Astfel, se pun la fiert carnea și zarzavatul. Se lasă apoi totul la răcit, după care acestea se toacă mărunt, în formă de cubulețe.

Al doilea pas este tocatul castraveților murați și al gogoșarilor (opțional), după care se scurge mazărea din conservă de apă.
Toate ingredientele se amestecă ușor și cu multă dragoste, după care ne apucăm de al treilea pas, unul foarte important: prepararea maionezei. Ca să nu se taie, trebuie să folosim și gălbenuș fiert, nu doar crud. Iar când maioneza noastră a ajuns la consistența dorită, se adaugă carnea și legumele tocate, după care se amestecă cu o spatulă, până ce maioneza a pătruns printre toată tocătura.

Citeste si: Piftie de porc pentru Revelion. Secretul gospodinelor pricepute pentru a ieși extraordinar de bună

Secretele celui mai iubit preparat de sărbători

Pentru a uniformiza cât mai bine compoziția salatei de beuf, este de preferat să folosim mâna. Se gustă apoi de sare, până se obține gustul dorit! Carnea de pui sau de vită, după bunul plac, trebuie să fie în proporție mare, pentru că ea dă gust.



În plus, dacă vrei ca salata de beuf să nu fie grețoasă, poți adăuga zeamă de lămâie, după gust!

Salata de boeuf. Secretele celui mai iubit preparat de sărbători
Salata de boeuf. Secretele celui mai iubit preparat de sărbători

Ce spune un nutriționist despre salata boeuf? Cât de sănătoasă este?

„Când spui salată te gândești la ceva dietetic, ușor. Ori salata de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit.

Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne. Chiar dacă are "boeuf-ul" în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar și cu pulpă de porc (foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Salata boeuf. Ingredientul greșit care strică tot preparatul. Iată secretul pentru a ieși perfectă!

Salata de boeuf este, probabil, piesa cu "greutate" a meniului de Sărbători. A se consuma cu moderație/responsabil", a scris, nutriționistul Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Calendar ortodox decembrie 2020. Lista completă a sărbătorilor de iarnă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si