Tradiția spune că în noapte de Anul Nou să se mănânce pește. Mai mult, specialiştii susţin că de Revelion este bine să consumaţi mere, dar şi 12 boabe de struguri, câte una pentru fiecare lună a anului următor.
Românii au devenit superstiţioşi şi când vine vorba despre mâncarea de la masa de Revelion. Ca să aibă parte de noroc în anul care vine, mulţi tin cont de sfaturile specialiştilor care spun că în noaptea dintre ani trebuie să mâncăm carne albă dacă vrem să ne meargă bine în 2021.

Carnea de pasăre, de această dată trebuie să fie neapărat cocoș, curcan sau gâsca pentru rațiunea că găina, dacă o să o sacrificam, nu o să avem parte de bine pentru că ea scurma ori mănânca din urmă, precum cocoșul este țanțoș, curcanul, nici nu mai vorbim. La fel de importante sunt preparatele din pește. Se consumă peștele ca să fim sprinteni în tot anul, ca să ne mișcăm precum peștele în apă în rezolvarea problemelor.

Când vine vorba de aperitive, poți opta și pentru o salată de icre făcută în casă. Se prepară rapid și este delicioasă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Slănină fiartă în zeamă de varză. O rețetă veche românească

Salată de icre. Ingrediente necesare

100 g icre sarate
2 felii medii paine (doar miezul)
350 ml ulei de floarea soarelui
100- 150 ml apa minerala (carbogazoasa)
1 ceapa mica tocata fin
zeama de lamaie

Citeste si: Ce să mănânci pe lângă tobă și caltaboș ca să nu-ți fie rău. Sfatul Mihaelei Bilic pentru masa de Crăciun

 Salată de icre
Salată de icre

Salată de icre. Mod de preparare

Se toacă ceapa marunt de tot. Se pun icrele la îndemana și se măsoară uleiul cu un pahar gradat (350 ml). Icrele de crap scoase direct din frigider. Am inmuiat miezul de paine in apa calduta si l-am stors usor in pumni. Intr-un castron incapator am asezat icrele de crap sarate si miezul de paine. Ca idee, ele trebuie sa aiba volume apropiate (cate icre cam atata miez de paine udat si stors). Pe vremuri se bateau icrele cu lingura de lemn. Acum, le fac cu mixerul de mana echipat cu paletele standard (pentru batut spuma).

Mai intai am mixat icrele cu painea pana ce am obtinut o crema omogena si groasa. Am inceput sa torn treptat din uleiul masurat, batand cu mixerul la viteza medie, pana ce l-am incorporat pe tot. Nu se taie nimic! Compozitia e cremoasa si lucioasa.
Deoarece salata de icre e foarte densa in acest stadiu ea poate fi ajutata cu putina apa minerala. Incepeti cu 50 ml de apa si vedeti daca va convine consistenta. Puteti adauga si 100 – 150 sau 200 ml de apa minerala. Treptat! Salata de icre devine spumoasa si aerata si mai moale. Acum creste mult si in volum.

Salată de icre. Cum se repară salata care se taie?

Daca din intamplare vi se taie salata nu trebuie sa va panicati. In primul rand scurgeti din castron uleiul care s-a separat (intr-o cescuta) si inmuiati inca o jumatate de felie de paine. Adaugati miezul stors in salata taiata si mixati cu grija, la viteza mica. Veti vedea cum salata se repara si devine din nou cremoasa. Adaugati restul de ulei ramas in cana gradata si/sau pe cel scurs in cescuta.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si