Salata de păpădie este exact ce avem nevoie după bogatele mese din perioada pascală, spun călugării.
Frunzele acestei plante sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a detoxifia corpul, ajutând la curățarea ficatului și la eliminarea toxinelor acumulate în timpul perioadelor de exces alimentar.
Fratele Daniel a prezentat beneficiile salatei de păpădie și i-a îndemnat pe români să se folosească de această plantă pe care o găsim, gratuit, în natură.
"Nu toată lumea știe, dar păpădia este comestibilă și foarte medicinală. Este consumată în multe părți din lume și în special în țările nordice din Europa dar și în Asia, unde păpădia se găsește de cumpărat la magazin, pentru că sunt foarte multe persoane care consumă salata de păpădie", a explicat călugărul Daniel, potrivit Trimitas TV.
Care sunt beneficiile salatei de păpădie
Salata de păpădie este un remediu gastrointestinal și hepatobiliar, spune fratele Daniel.
Potrivit acestuia, păpădia este folosită din cele mai vechi timpuri ca un tratament gastrointestinal, dar și pentru detoxifierea organismului. Oamenii o foloseau când aveau probleme cu stomacul, arsuri stomacale sau probleme cu colonul.
"Păpădia purifică sângele de toxine și detoxifiază întregul organism, ajută la omorârea celulelor canceroase, la subțierea sângelui, reglează nivelul zahărului din sânge. Am citit în tratate de medicină din secolul trecut că păpădia poate vindeca și diabetul", a
explicat fratele Daniel.
Cum se prepară salata de păpădie
Păpădia nu trebuie alterată prin fierbere. Pentru a nu fi preparată termic păpădia este consumată ca salată.
"În salată păpădia își păstrează toate calitățile medicinale. Uleiurile volatile și vitaminele nu se vor distruge prin fierbere, astfel încât salata va păstra calitățile miraculoase 100% ale păpădiei", spune călugărul român.
Cine vrea să scape de amărăciunea gustului de păpădie poate lăsa frunzele să stea două-trei ore în apă.
Salata de păpădie se asezonează cu lămâie, cu un oțet balsamic (care având miere în el face salata puțin mai dulce) și cu ulei de măsline, care este un medicament în sine pentru întregul organism.
Se pune și o linguriță de sare pentru că sarea este un mineral indispensabil pentru organismul nostru.
"Asta este salata care face curățenie în tot organismul.
La fel cum dăm cu mătura în casă și facem curat, la fel păpădia în organism va face curățenie lună și vă veți simți din ce în ce mai bine", a explicat fratele Daniel.
"Salata de păpădie ajută la curățarea sângelui pentru că elimină toxinele. M-am învățat din copilărie cu acest gust amar pentru că ne ajuta să scăpăm de coșurile de pe față".
Se recoltează frunzele proaspete de la păpădie chiar și cu tijele plantei.
Frunzele de păpădie pot fi consumate în tot timpul anului, dar cele mai bune și mai fragede sunt cele de primăvară.