In articol:
Salata de vinete este unul dintre preparatele vedetă din sezonul cald. Se prepară foarte ușor și au un gust formidabil. Iată rețeta pas cu pas!
Ingrediente salată de vinete
- 2 vinete mari, cu coaja lucioasa si cu o consistenta usor pufoasa (cred ca vinetele sunt singura leguma care nu trebuie sa fie tare cand o achizitionam)
- 1/2 ceapa mica
- 50-60 de ml.
- sare, zeama de lamaie dupa gust
- optional: 1 lingurita de mustar, 1 galbenus de ou crud
Mod de preparare
Primul pas este coacerea vinetelor. Perforați coaja cu o furculiță când puneți vinetele la copt. După ce s-au copt lăsați-le la scurs. Acestea se curăță, iar miezul lor se pune într-o sita de plastic, lăsându-se sa se scurgă bine de lichid.
Citeste si: Supă cremă de dovlecei. Ingredientul care îi dă toată savoarea
Vinetele coapte la flacăra sunt mai gustoase decât cele pe care le-ai face la o sursă de căldură fără flacăra. Dacă ai ocazia să le coci deasupra unui grătar de grădină, cu atât mai bine.
Vinetele tocate se adaugă intr-un castron si din acest moment există două metode de a le găti:
- Pentru salata de vinete cu maioneza, se pune peste vinetele tocate ceapa fin tocata si 2-3 linguri cu vârf de maioneza, se amesteca si se pune după gust sare si zeama de lamaie.
- Salata de vinete: Se adauga peste vinetele tocate din castron ceapa,un strop de sare, mustarul si galbenusul de ou.
Citeste si: Salată de roșii. Trei variante de preparare delicioase
O altă variantă de a face salata de vinete este următoarea:
Poți utișiza un bătător din lemn, special pentru vinete sau se poate folosi un mixer. Important este că vinetele să fie transformate într-o pastă, de consistentă dorită. Este recomandat că această să fie mai degrabă fină. Un aspect zgrumțuros înseamnă şi o textură neplăcută, cu fibre şi sâmburi.
Citeste si: Fasole verde cu usturoi. Cum se prepară ca să iasă super gustoasă