Salata de vinete. Cum se prepară corect. Secretul marilor bucătari
Salata de vinete este unul dintre cele mai populare preparate culinare. Gustoasă şi parfumată, salată de vinete nu lipseşte de pe masă, indiferent de anotimp.
Salata de vinete. 1. Alege ingredientele pentru salată de vinete
Pentru salata de vinete, ingredientele sunt foarte simple. La baza ai nevoie doar de ulei şi vinete. Apoi, pentru a condimenta şi aromatiză salată, foloseşte sare fină, ceapă şi chiar zeamă de lămâie sau maioneză.
Salata de vinete. 2. Coace vinetele la foc
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Vinetele coapte la flacăra sunt mai gustoase decât cele pe care le-ai face la o sursă de căldură fără flacăra. Dacă ai ocazia să le coci deasupra unui grătar de grădină, cu atât mai bine.
Salata de vinete. 3. Scurge-le de zeamă
Pentru a evita gustul amărui al vinetelor, care distruge întreg preparatul, este important să le laşi la scurs suficient timp. După coacere, vinetele se lasă la scurs cel puţin două ore.
Salata de vinete. 4. Bate bine vinetele
Foloseşte un bătător din lemn, special pentru vinete.