Close sidebar
Close sidebar

Salata de vinete. Cum se prepară corect. Secretul marilor bucătari

Salata de vinete este unul dintre cele mai populare preparate culinare. Gustoasă şi parfumată, salată de vinete nu lipseşte de pe masă, indiferent de anotimp.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Salata de vinete. 1. Alege ingredientele pentru salată de vinete

    Vestea ȘOC a momentului în România: A MURIT CU ZILE. Ce s-a întâmplat cu ea este cutremurător

    Pentru salata de vinete, ingredientele sunt foarte simple. La baza ai nevoie doar de ulei şi vinete. Apoi, pentru a condimenta şi aromatiză salată, foloseşte sare fină, ceapă şi chiar zeamă de lămâie sau maioneză.

    Citeste si: Vinete la congelator pentru iarnă. Greșeala pe care majoritatea gospodinelor o fac

    Salata de vinete. 2. Coace vinetele la foc

    Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

    Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

    Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

    Vinetele coapte la flacăra sunt mai gustoase decât cele pe care le-ai face la o sursă de căldură fără flacăra. Dacă ai ocazia să le coci deasupra unui grătar de grădină, cu atât mai bine.

    Citeste si: Mujdei de usturoi. Cum să îl prepari ca să fie delicios și sănătos. Trei rețete

    Salata de vinete. 3. Scurge-le de zeamă

    Pentru a evita gustul amărui al vinetelor, care distruge întreg preparatul, este important să le laşi la scurs suficient timp. După coacere, vinetele se lasă la scurs cel puţin două ore.

    Citeste si: Conopida. Cum o alegi și cum o prepari corect

    Salata de vinete. 4. Bate bine vinetele
     
    Foloseşte un bătător din lemn, special pentru vinete. O altă varianta, pentru cei care nu vor să zdrobească manual vinetele, se poate folosi un mixer. Important este că vinetele să fie transformate într-o pastă, de consistentă dorită.

    Este recomandat că această să fie mai degrabă fină. Un aspect zgrumțuros înseamnă şi o textură neplăcută, cu fibre şi sâmburi.

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI