In articol:
Salata de vinete. 1. Alege ingredientele pentru salată de vinete
Vestea ȘOC a momentului în România: A MURIT CU ZILE. Ce s-a întâmplat cu ea este cutremurător
Pentru salata de vinete, ingredientele sunt foarte simple. La baza ai nevoie doar de ulei şi vinete. Apoi, pentru a condimenta şi aromatiză salată, foloseşte sare fină, ceapă şi chiar zeamă de lămâie sau maioneză.
Citeste si: Vinete la congelator pentru iarnă. Greșeala pe care majoritatea gospodinelor o fac
Salata de vinete. 2. Coace vinetele la foc
Vinetele coapte la flacăra sunt mai gustoase decât cele pe care le-ai face la o sursă de căldură fără flacăra. Dacă ai ocazia să le coci deasupra unui grătar de grădină, cu atât mai bine.
Citeste si: Mujdei de usturoi. Cum să îl prepari ca să fie delicios și sănătos. Trei rețete
Salata de vinete. 3. Scurge-le de zeamă
Pentru a evita gustul amărui al vinetelor, care distruge întreg preparatul, este important să le laşi la scurs suficient timp. După coacere, vinetele se lasă la scurs cel puţin două ore.
Citeste si: Conopida. Cum o alegi și cum o prepari corect
Salata de vinete. 4. Bate bine vinetele
Foloseşte un bătător din lemn, special pentru vinete. O altă varianta, pentru cei care nu vor să zdrobească manual vinetele, se poate folosi un mixer. Important este că vinetele să fie transformate într-o pastă, de consistentă dorită.