Salata-minune care elimină toxinele. Nu e chiar uşor de mâncat!
Urzicile tonifică organele interne şi au efecte detoxifiante remarcabile.
Urzicile sunt foarte bogate în minerale şi oligoelemente: fier, magneziu, calciu, seleniu, siliciu, zinc, sulf, iod, potasiu, bor şi vitamine: A,complexul B, C,D,E,K. Iată cum poţi elimina toxinele din organism cu ajutorul unei salate de urzici... crude.
Urzicile tonifică organele interne şi au efecte detoxifiante remarcabile. Curăţă sângele de toxine şi ne dau foarte multă energie. Au efecte diuretice şi expectorante. Consumul acestora este recomandat în astm, tuse cronica, gripă, răceală, pneumonie, bronşită, rinită alergică, infecţii urinare.
– Două mâini de urzici proaspete;
– Două, trei fire de ceapă verde şi usturoi verde;
– O roşie şi/ sau două, trei ridichii;
– Nuci;
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
– O lingură de oţet;
– O lingură ulei de măsline;
– O lingură suc de lămâie;
Citeste si: Ingredientul secret pe care să îl pui în cartofii prăjiţi. Doar adevărații chefi îl ştiu
Citeste si: Sărmăluţe cu brânză. Secretul pe care nu îl știe nimeni pentru o mâncare absolut delicioasă!
Se folosesc urzici tinere, fragede. Rupeţi codiţele, alegeţi frunzele de impurităţi şi spălaţi-le cu atenţie.
Tăiaţi-le şi puneţi-le într-un bol mai mare şi frecaţi cu puţină sare pentru a reduce acţiunea iritantă.
Separat, amestecaţi oţetul cu uleiul şi sucul de lămâie.
Puteţi adauga şi puţină miere, după gust.Turnaţi sosul obţinut peste urzici şi amestecaţi uşor. Adăugaţi ceapa, ustoroiul, roşia, ridichiile, toate tocate mărunt. Presăraţi deasupra miezul de nucă.