In articol:
Salată orientală de post. Ingrediente
1,4 kilograme de cartofi (de preferat din cei roşii, rezistenţi la fierbere)
2 cepe potrivit de mari (preferabil roşii)
150 grame măsline
250 grame castraveţi muraţi
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
6-8 linguri de ulei, preferabil de măsline sau de floarea soarelui presat la rece
1 lămâie (sau 4 linguri oţet alb)
mărar, pătrunjel (opţional)
sare
Citeste si: Adevărul despre drojdie! Ce se întâmplă dacă mânânci pâine cu dojdie
Salată orientală de post. Mod de preparare
Spălaţi bine cartofii de pământ. Lăsați-i cu tot cu coajă. Puneţi cartofii la fiert, la foc mic, în apă cu sare, pentru aproximativ 25-35 de minute (în funcţie de dimensiunea lor) din momentul în care fierb.
Citeste si: Cât poţi păstra carnea la congelator fără să se strice?
Salată orientală de post. Transferaţi cartofii fierbinţi în apă cât mai rece pentru uşura desprinderea cojilor. Decojiţi şi tăiaţi cartofii în rondele groase sau cuburi potrivite.
Citeste si: Fasole băutută de post. Secretul pentru a ieși delicioasă. Merge de minune cu murături
Salată orientală de post. Tăiaţi castraveţii în felii groase de 5-7 milimetri. Amestecaţi cu grijă cartofii cu ceapa, castraveţii, măslinele. Asezonaţi după gust cu sare, piper proaspăt măcinat, zeamă de lămâie (sau oţet) şi ulei.