In articol:
- Salata verde. Cum să alegi salata
- Rucola. Ce este, de fapt, această plantă pe care o punem în salate
Salata verde are un mijloc în jurul căruia sunt prinse frunzele, unele peste altele. Culoarea acestora variază, în funcţie de tipul de salată, de la alb la verde sau purpuriu.
Citeste si: Salată de leurdă cu ou. Cea mai delicioasă și răcoritoare rețetă a primăverii
Salata verde. Cum să alegi salata
În primul rând, verfică frunzele salatei. Frunzele ar trebui să fie de un verde închis, vibrant, cu o textură crocantă, proaspătă. Culoarea este deosebit de importantă.
Citeste si: Loboda. Cum se consumă, de fapt, aceste frunze. Puține gospodine știu acest secret
Salata verde. Ferește-te de salata care are frunze maronii sau îngălbenite.
Nu alege o salată verde care are frunzele ofilite. Cântăreşte-o în mână! Uneori pentru a înviora salată, aceasta este stropită cu apă, însă nu înseamnă neapărat că salata respectivă este și proaspătă.
Citeste si: Pilaf sârbesc. Rețetă simplă de post, se face imediat
Rucola. Ce este, de fapt, această plantă pe care o punem în salate
În limba română, rucola se numeşte voinicică şi se foloseşte că plantă medicinală. Creşte foarte rapid, iar seminţele sale se folosesc drept condimente.
Deşi ai zice că este rudă cu salatele, rucola face parte de fapt din familia brassicaceae, iar asta o face rudă cu cruciferele: broccoli, conopidă, varză.
Citeste si: Care sunt beneficiile consumului de alune de pădure?
Salata verde. Rucola îmbunătăţeşte imunitatea, regularizează nivelul colesterolului din sânge şi are acţiuneantioxidantă. Cu foarte puţine calorii şi un gust intens, rucola este o plantă pe care nu trebuie să o ratezi când eşti la dietă.
Rucola este una din cele mai bune surse de vitamina K, o vitamina esenţială pentru sănătatea oaselor şi a creierului.