Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

L-a legat cu o lesa si cu o zgarda. L-a lasat legat de un gard de ieri. Asa in strada? In strada da. Si I s-a pus langa un bol de apa si un vas de mancare. Probabil ca a gandit ca va trece un iubitor de animale pe acolo si o sa-l ia….

Arabela este o frumusete de catelusa…. dar, din pacate, stapanul ei a abandonat-o fara sa-i pese ce se va intampla cu ea. De aproape doua zile sta in strada singura legata de un gard… O femeie a vazut-o la timp si ne-a cerut ajutorul.

Ia uite-l! Ia uitati-l e fetita! Aaa… Aaa... Da! Da, puiutu' lu mama, da!

De seara de la ora 10 sta aici. De ieri de la 10 dimineata! Sau de ieri de la 10 dimineata. Am inteles ca copii au dat cu pietre in ea.
Aici s-au jucat.. I-au dat drumu iar au legat-o… Deci, ce sa va spun? Asta e pui! Da! Vai, ce frumoasa e. Si v-am spus eu am catei muti in curte si nu pot sa mai tin. Ce faci? Unde sa strag atatia? E foarte pupacioasa! Si era legata asa? Asa exact cum vedeti. I-a furat si castronul cu mancare si i-a lasat doar boabele si i-am mai pus eu apa.
Aici sta de ieri.


Nu mai pierdem timpul caci alt caz ne asteapta. Arabela merge cu noi iar de acum inainte viata ei va fi alta.

Tare gagica! Mi-ar placea si mie. Daca nu aveam cateaua aia lup o luam eu. Eu zic ca ii gasesc stapan pana diseara. Daca un aveam cateaua lup o luam eu. E un tekel. Da, frumoasa foc!..


Traim intr-o tara in care animalele sunt abuzate la maxim! La maxim sunt abuzate. Sunt imagini peste tot. Sunt oribile

Traim intr-o Romanie in care cruzimea este la rang de virtute din pacate si nimeni nu face absolut nimic. Ar trebui sa facem ceva domnule. Toate imaginile astea ar trebui sa le vada cei care stau prin parlament pe la sectoare peste tot si dau legi de genul asta.

Plecam mai departe la al doilea caz. Undeva langa Targoviste ne asteapta un alt suflet cu piciorul zdrobit. Alaturi de noi sunt cei de la asociatia Pows to Rescue din Anglia. Una dintre cele mai renumite asociatii de protectie a animalelor din Europa.


Este prima oara cand participa la o salvare din strada casa zic asa. Stai sa vedem cat e de buna engleza mea ca sa zic asa. Buna! Buna! Cum te numesti? Julie si sunt de la Paws to rescue din Anglia. Este o organizatie foarte cunoascuta.
Da. Este destul de cunoscuta si ajutam salvatorii din Romania  sa-si poata face treaba mai bine si cateodata ducem cainii la adoptie in Anglia. Dar cel mai important este sa ajutam salvatorii din Romania pentru ca in Anglia iubim animalele si este foarte important sa imbunatatim lucrurile si aici pentru animale. Puteti face o diferenta intre Romania si Anglia? Da! E o mare diferenta.

Diferenta este ca atat oamenii simpli cat si autoritatile nu permit ca asa ceva sa se intample. Vorbim de mentalitate si de multi ani de educatie inaintea noastra.

Abandonul se pedepseste, nu? Da, dar nu la noi. E pe hartie doar. Tu ai fost acum ironic… Da, e pe hartie. Abandonul se pedepseste dar pe hartie. N-am intalnit pana acum macar o amenda contraventionala data unui om pentru abandon.

Daca la noi nimic nu se intampla in alte tari civilizate totul se pedepseste aspru. De la amenzi usturatoare si pana la pedeapsa cu inchisoarea.

Puteti sa-mi dati un exemplu de amenda? Probabil  1000 de lire. O mie de lire..Asta ce inseamna, Marius? 1000 de lire inseama 6000 de lei noi, amenda.

Da, poti ajunge la inchisoare daca esti foarte crud. De exemplu daca pui cainii sa se bata asta ti-ar aduce pedeapsa cu inchisoarea.

Sa revenim totusi la tara nostra. Asa cum va spuneam langa Targoviste ne mai asteapta un alt suflet intr-o stare mult mai grava.

Un domn ne solicita ajutorul de aproximativ 3 zile. Din pacate nu am reusit sa ajungem pana acum. Este un caine lovit de masina. Am inteles ca sangereaza abundant, o labuta e zdrobita.

Acum luam cainele. Unde il ducem? Pai unde il ducem. Hai sa vede. Pai pare simplu hai sa luam cainiele… Vorba buna, da? Ia fii atent la domnu' doctor ca mai am caini internati si trebuie sa vedem daca mi-l si primeste.

Din momentul asta cam in doua ore jumate pot sa ajung la clinica. Nu e nicun fel de problema. Suntem aici!

Tot ceea ce vedeti poate parea simplu. Insa aceasta activitate este mult mai solicitante in realitate. Atat fizic cat si psihic.

In momentul in care persoana apeleaza la ajutorul nostru imi povesteste despre cazul respectiv cateodata nici nu mai sunt atent incerc sa-mi imaginez animalul respectiv.


Toate aceste eforturi ar putea fi acoperite ca in orice tara civilizata de politia animalelor. Insa stie cineva unde e politia animalelor in Romania?

Daca exista politia animalelor sau servicii de ambulanta veterinara ale statului nu mai eram noi nevoiti sa facem drumurile astea. Mai bine ca nu exista politia animalelor.

Dupa aproape o ora si jumatate ajungem in Moreni. In fata blocului ne asteapta domnul Razvan. Omul care ne-a cerut ajutorul. Alaturi de el este si catelul cu piciorul rupt.

Daca credeti ca la dumneavoastra sta, noi ne dam de-o parte. Sa incercam sa-l ducem la masina?  Il puneti dumneavoastra in portbagaj. Daca nu il iau in stilul meu, nu e prea placut pentru caine… Eu am pus man ape el asa dar nu l-am luat niciodata. Hai, vino incoace! Hai, baiatu, hai! Uite-l, mai, ca vine, saracul. Pai vrea sa se faca bine. Hai ma vino incoa. Nu vine. Lasati-l un pic linistit ca asta pleaca…


Animalul este suspicios. Nu stie ca ii vrem binele si incearca sa se indeparteze. Dupa experientele pe care le-a avut cu oamenii este de inteles… Trebuie totusi sa gasim o varianta sa-l prindem fara sa-l traumatizam sau sa fim muscati.

Hai, baiatu'! Hai, vino incoace. Hai sa ne uitam la picior. Hai, vino incoace...Hai. Hai, vino incoace sa ne uitam un pic la picior, hai!...stai pe loc. Hai la tata… E fetita sau baiat? E baiat! Stai! Unde te duci?...Vino incoace sa ne uitam un pic la picior, hai.
Nu prea merge cu vorba buna asa ca incercam cu o lesa… Trebuie sa fim foarte atenti si ar fi bine sa ne iasa din prima.

Fii atent ca l-a pacalit. Gata, i-a pus lesa! Fii atent, mai ca l-a pacalit! Incredibil! Bravo, bai baiatule! Plecati de acolo. Gata. Dati-va la o parte

Urmeaza momentul zero. Trebuie sa fim foarte atenti si sa nu-l scapam. Daca nu vom reusi sa-l urcam in masina situatia poate lua o intorsatura urata.

Bravo, bravo! Pune-l pe cap! Pune-l pe cap. Nu-ti fie frica ca e in mainile mele. E boboc. Da-I laba! Fii atent, la trei inchide!....Lasa-l ca il aranjez. Aoleu ce frica mi-a fost! Dar aveti curaj! Stiam ca musca! Ai dat drumul la aer conditionat! A dat! I-am simtit dintii prin patura aia? Da? Bine, el saracul e speriat iti dai seama

Te-ai suparat pe mine, tata? Ai vrut sa ma musti, iubita? Iubita, ai vrut sa ma musti? Hai, stai cuminte acolo la aer conditionat. Ia, daca iti da tata mana cum reactionezi? Bravo, sufletul meu!

Asta era un caine care trebuia pus intr-o cusca de transport dar nu avem ce ne trebuie. Totul e primitiv. Si asa ii riscam si cu minile si cu... Nu mai zic nimic


Una peste alta totul a decurs asa cum trebuie. Cu emotii si implicare totul poate fi posibil chiar daca nu suntem cei mai mari specialisti. Atitudinea insa este cea mai importanta.

L-am gasit la scara blocului. Sa zic de vreo doua luni jumatate e in jurul blocului si in rest am incercat sa avem grija de el sa rezolvam cu doctori de aici dar nu s-a putut.

Ceea ce ati facut dumneavoastra eu zic ca altii nu fac pentru parintii lor

Vrea sa vada si ea in fata aici. Unde te duci? Hai, sus la geam! Vreti sa-ti dau drumu la geam. Ia stai ca-I dau drumu la geam. Ia fii atent! Hai sus la geam. Hai. A iesit pe geam. Hai, ia aer.Ii umfli falcile. Hai ca nu te arunca nimeni pe geam stai linistita. Abia te-am luat!

Iubita! Gata taticu! Musca? Nu! Ba da daca il iei pe sus, da! Daca tragi de el. Dar asa… Haide, bravo, tata! Ia sa vezi ca sare singur, fii atent. Te musca asa Iustin. Usor… Hai sa nu-l mai speriem ca vine singur. Gata, ma

Hai, Jimy, bea un pic de apa, tata. Iti era sete? Aoleu.

Dupa ce cainele de linisteste  medicul specialist il consulta si aflam primele vesti.

Deci, la nivel podal nu mai are nicio sensibilitate dureroasa. Adica la labuta. Aic nu prea simte absolut nimic. Zona asta in care are escara asta si escoriatia asta aici…A stat tot timpul in cot…….Si aici si-a facut tot timpul escara.

Asta inseamna ca piciorul ii va fi amputat deoarece risca mereu sa se infecteze iar asta il poate costa viata. Asadar aspetpatm operatia cu optimism. Intre timp in celalalt cabinet Arabela se simte ca acasa printre tot felul de blanosi

Avea o infectie, era de mult accidental produs si a trebuit amputat piciorul pentru a-I salva lui viata…Acum s-a refacut. El este bine se simte bine. A inceput sa inteleaga cum trebuie sa mearga fara piciorul din fata si poate fi dat spre adoptie daca il doreste cineva.

Arabela a fost un pic mai norocoasa. O familie iubitoare o asteapta deja in Anglia.

I-am gasit o familie in Anglia si o sa plece pe 26 iulie.Ea ramane la cabinet pana in ziua in care va pleca. Asa mama. A facut tot planul de vaccinare si o s-o sterilizam.Iti place microfonul? Cred ca vrea sa fie reporter. Mama, ma pui sa-l platesc

Va multumim celor carora va pasa si faceti tot posibilul sa sprijiniti salvarea acestor suflete nevinovate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si