Salvamontiştii cer actualizarea Codului rutier, astfel încât să permită folosirea mijloacelor acustice şi luminoase şi de către maşinile proprii de intervenţie. O maşină a Salvamont Maramureş a fost lovită în timp ce se deplasa la un caz. Salvamontiştii anunţă că, doar în 2019, au fost salvate aproape 8.300 de persoane.
”Maşina de intervenţie a salvamontiştilor din Maramureş, accidentată în trafic în timp de se deplasa la un caz de o deosebită gravitate.
În urma cercetărilor efectuate de Politia Rutieră, toată vina a aparţinut autovehiculului care a întrat în maşina Salvamont. După aproape cinci ani, cu zeci de ore de discuţii şi de avize favorabile obtinute, poate, în această legislatura parlamentară va fi aprobat şi amendamentul prin care să se permită folosirea mijloacelor de semnalizare acustică şi vizuală care asigură prioritate şi siguranţă în trafic pe timpul deplasării la acţiunile de salvare”, au transmis, luni, salvamontiştii.
Citeste si: Veste sfâșietoare pentru artista Lora. Mama cântăreței a decedat: „Drum lin, mamă scumpă..."
Citeste si: Top 5 traditii de nunta pastrate si astazi
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Potrivit acestora, legislaţia impune dotarea echipelor Salvamont cu ambulanţe pentru transportul echipelor medicale şi a accidentaţilor, dar legislaţia rutieră nu a fost actualizată şi nu nominalizează, încă, Salvamont-ul între instituţiile statului cu drept de folosinţă a acestor mijloace de semnalizare a priorităţii în trafic.
Citeste si: Sibiu: Un pacient în vârstă de 43 de ani, cu diagnostic de gripă confirmat de analizele de laborator a decedat
”Salvamont-ul, singura instituţie abilitată legal pentru salvarea persoanelor accidentate pe munte, se află sub coordonarea operativă a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului de Interne şi este organizat ca instituţie publică aparţinând administraţiei publice judeţene sau locale”, au mai transmis salvamontiştii.
VEZI ȘI: Scoli inchise din cauza gripei la Bucuresti. Cum au aflat parintii ca nu isi pot duce copiii la scoala luni
Aceştia au precizat că, doar în 2019, au salvat 8.297 de persoane, în 7.170 de interventii.
”Structurile Salvamont au demonstrat ca desfăşoară o activitate de salvare la un nivel foarte bun, corespunzător cerintelor mereu impuse de dezvoltarea turismului şi activităţilor economice din zona montană”, au mai precizat salvamontiştii.