George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, ne vor oferi, și de data aceasta, o aventură fabuloasă, mai întâi la Moldovița, unde vor urca la bordul celei mai vechi mocănițe din țară, pentru că apoi să ne treacă pragul unui veritabil laborator de lactate, din Gura Humorului. Și ce loc mai nimerit din Bucovina poate fi ca să ne apropiem de spiritul adevărat al locului, decât o plimbare cu mocănița, "perla de la graniță cu Ucraina"?

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, “Epidemia de sărăcie” din satele ”fantomă” ale României

Povestea bătrânei mocănițe se scrie, cu fiecare pufăit de abur, zi după zi, și este un prilej unic de a vedea frumusețile locului, într-o călătorie... cât un spectacol! Meleaguri de basm, din satele pitoreșți, ni se dezvăluie altfel, privite din vagoanele bătrânei Huțulca, de la Moldovița la Argel, cât e traseul acestui tren de poveste. Trenul e mai mereu plin de călători, români din toate colțurile țării sau străini care se bucură, cu toții, de întâlnirea cu istoria acestor locuri și noblețea așezării de la poalele Obcinei Feredeului.

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”- O nouă călătorie fabuloasă în Bucovina, pe crestele Călimanilor

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

ROventurienii noștri îmbină, apoi, bucuria plimbării cu  spectacolul culinar, care îi așteaptă la capătul celor 12 kilometri de călătorie. În aceste locuri, toată lumea vinde câte ceva. Nici nu știi ce să gusti și ce să-ți cumperi mai întâi,  iar întreaga comunitate pare că a renăscut, odată cu punerea în circulație a traseului turistic de mocănița.

După această incursiune unică, George și Andreea ajung la Gura Humorului, la Fabrica de lactate, unde ne așteaptă încă o poveste interesantă de descoperit. Prin intermediul ”ROventura” vom fi martori la întreg procesul prin care trece laptele proaspăt, până ajunge să ia forma unor delicioase brânzeturi.

De la iaurturi până la brânzeturi proaspete, sau afumate și maturate, toate produsele lactate care ies pe poarta fabricii de lactate din Gura Humorului poartă amprenta gastronomică puternică a acestei zone.

Nu ratați, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si