Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, călătorii noștri merg la Săpânța, pe urmele meșteșugului crucilor "vesele", dar și la Breb, în magicul sat maramureșean, care l-a fermecat până și pe Prințul Charles. Acolo ne așteaptă mănăstiri unice, tradiții vii și obiective turistice cunoscute peste tot în lume.

Sâmbăta aceasta îl puteți cunoaște pe moștenitorul unui veritabil tezaur al tradiției de la Săpânța 

Sâmbăta aceasta facem cunoștință, prin intermediul ”ROventura”, pe Dumitru Pop Tincu, moștenitorul unui veritabil tezaur al tradiției de la Săpânța, care continua să facă cinste întemeietorului Cimitirului Vesel, dar și comunității și Maramureșului întreg. Un personaj complet și complex, a cărui memorie e încă vie și astăzi.

Meșterul Dumitru de ieri a devenit artistul de astăzi, iar laboratorul creației populare de la Săpânța respiră o întreagă poezie a lemnului. Tocmai de aceea, universulul lemnului și-al crucilor vesele de la Săpânța e pe mâini bune, pentru că foarte puține lucruri s-au schimbat de zeci de ani.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Săpânța e pe buzele tuturor astăzi și datorită lui Dumitru Pop Tincu. Impresionant, dacă ne gândim că aceste lucrări aparent naive sunt printre cele mai cunoscute lucrări de artă din lume și unice, în felul lor. Peste 1300 de cruci sunt astăzi în Cimitirul Vesel de la Săpânța, iar numărul lor crește, de la an la an.

Cartea de vizită a Maramureșului e completată și de un lăcaș de cult de vârstă mai tânără,  Manastirea Săpânța Peri, așa că roventurienii fac un popas aici, pentru ca apoi să-și continue drumul prin fascinantul Maramureș, către un alt loc de

care au auzit tot mai mulți străini. Satul Breb, unul dintre cele mai frumoase din țară, este vizitat deja de zeci de mii de oameni, în fiecare an.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”: Scandalul Dani Mocanu continuă – manelistul recidivează

Citeste si: Scandal în casa „Puterea Dragostei”! Aya, criticată dur de colegele sale

Emisiunea ROventura este în fiecare sâmbătă la ora 15:00

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o incursiune spectaculoasa în Maramureș, alaturi de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, numai la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si