Aflată între două vechi cetăți, cea a Râșnovului și a Brașovului, comuna Cristian, vechea vatră săsească, are un parfum special și păstrează încă amprenta coloniștilor germani, la tot pasul.

Orice călătorie la Cristian ar trebui să înceapă de la biserica din comună, care ni se înfățișează ca o veritabilă bijuterie fortificată, de secol al XIII+lea, iar leagănul din vechime al sașilor ajută și astăzi la alinarea dorului multora dintre cei plecați.

Aici, respectul pentru trecut creează armonie între generații și perspective pentru un viitor sănătos al acestei localități.

Nelipsit va fi, după așa o incursiune spectaculoasă, un binemeritat popas pe care îl vom face, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, odată cu lăsarea serii, într-un loc de poveste, la căldura focului din șemineu, unde vom savura specialitățile bucătăriei tradiționale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Țara Bârsei sau Mica Transilvanie, cum frumos e alintată această depresiune, cu capitala la Brașov, adună povești de peste munți și din mai multe zări. Așa că ne vom lua rămas-bun de la comuna Cristian și apucăm spre Dumbrăvița, aruncând un ochi și spre frumoasa Măgura și mândra cetate Zeiden, Codlea din zilele noastre.

Încă din anul 1972, de când au început lucrările pentru amenajarea lacului mare, Lacurile Dumbrăvița a reprezentat sursa de apă pentru comunele din aval iar acum, în zilele noastre, este un paradis natural, și principala atracție pentru

pitoreasca așezare din județul Brașov.

Nu ratați o nouă ediție ”ROventura”, sâmbătă, de la ora 14:45, emisiune prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si