Aici, în bazinul Dornelor, la Dorna Candrenilor, oamenii pot merge din nou la relaxare sau terapii cu ape minerale și nămol, iar primele mențiuni scrise despre izvoarele de aici, despre compoziția și proprietățile lor, apar în scrierile unui naturalist german, care a vizitat Bucovina în anul 1778. De-atunci și până în zilele noastre, stațiunea aceasta, a renăscut în două rânduri.  

Întâiul gospodar al locului cinstește astăzi moștenirea fabuloasă a zonei și readuce la viață această stațiune, menită să completeze lungul șir de atracții din zonă.

Pe lângă tradiția locului și pitorescul naturii, este de așteptat ca stațiunea balneoclimaterică să aducă și mai mulți turiști în depresiunea aceasta.

Alături de roventurieni facem o scurtă incursiune la aerodromul din Dealu Floreni, poarta spre cerul Țării Dornelor, acolo unde îl vom cunoaște pe cel care a fost mecanic de locomotivă, salvamontist, instructor de ski, pilot, instructor de zbor, un adevărat exemplu de pasiune și devotament.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Împreună cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, luăm, apoi, drumul mănăstirii, la Schitul 12 Apostoli, un alt crâmpei de paradis aici unde putem admira generozitatea Creatorului, prin frumusețea din jur, îndeosebi la Rezervația 12 Apostoli din Munții Călimani, aflată nu departe de vatra monahală. Întregul traseu până acolo, dar și giganticele formațiuni stâncoase, pe care le vom întâlni la finalul drumeției, sunt minuni naturale pe care bucovinenii, prin intermediul ”ROventura”, ne invită să le descoperim.

Moșul, Mucenicul sau Mareșalul sunt numai câteva din numele interesante ale acestor stânci bizare care atrag pe munte mii de curioși.   

Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:45, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

 

Credit foto: BLC Media


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si