O parte din farmecul zonei este pus în valoare de Canalul Morilor și ale sale hanuri, de unde se spune că s-ar fi inspirat Ioan Slavici pentru a scrie celebra sa nuvelă. Oamenii au reușit, aici, recrearea unui spațiu în care oamenii să simtă că fac o călătorie în timp, pe file de poveste. Mâncarea ce ajunge pe mesele mușteriilor care ajung pe aceste meleaguri trebuie să transmită parfumul ospețelor de odinioară și, dacă unii ajung aici doar pentru un prânz îmbelșugat, alții aleg să înnopteze într-una dintre odăile de oaspeți, care respiră, și ele, parfum din trecut.

Apucăm, apoi, alături de roventurieni, drumul care ne conduce către centrul micului oraș. Reprezentativă pentru istoria Aradului, cetatea Ineului este, poate, principala nestemată de pe valea Crișului Alb. Aici, zidurile spun o sumedenie de povești, așa că, după ce hoinărim prin cele două curți interioare și facem ocolul cetății, pe dinafară, intrăm să vedem cum se prezintă și pe dinăuntru acolo unde ni se va dezvălui o fabuloasă incursiune prin istoria de sute de ani a cetății Ineului.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:45, o nouă incursiune de poveste ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

Credit foto: BLC Media


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si