Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu ajungem în cochetul atelier al familiei Chira, din mijlocul satului, un loc în care rostul și bună rânduială sunt la ele acasă. Prin simbolurile folosite la decorarea vaselor de lut, Ica poartă mai departe un mesaj ce vine de peste patru generații de olari iar această zestre a meșteșugului se va transformă într-o adevărată comoară, dacă vreunul dintre copiii familiei va duce mai departe moștenirea de veacuri.

Povestea îmblânzirii lutului merge mână-n mână cu povestea de iubire a soților Chira iar vizita aceasta poate fi definiția unei experiențe memorabile, de care ar trebui să se bucure, măcar o dată-n viață, fiecare călător, pribeag pe aceste meleaguri.

Alături de roventurieni ne continuăm călătoria prin bătrânul Maramureș și-ajungem la Sârbi, unde ne continuăm periplul prin leagănul tradiției din Maramureșul istoric. Aici, dintre toate comorile Maramureșului, portul popular este, poate, cea mai de însemnată iar mândrele cămăși maramureșene înnobilează și trupul, dar și sufletul oricui ajunge să le îmbrace.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

După lecțiile de tradiție și bun gust vine vremea unei scurte incursiuni și-n lumea gustului bun iar după ce prindem energie vom porni într-o plimbare de neuitat, pe lacul de acumulare Firiza, din Baia Mare. Pasiunea celor de aici dar și grija lor pentru mediul înconjurător transformă orice vizită într-o experiență de neuitat.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 14:45, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si