Arhitectura diversă, atmosfera cosmopolită și cultura bogată sunt elemente definitorii pentru orașul de pe Bega și totodată pilonii pe care Timișoara vrea să-și construiască aura unui oraș occidental, unul dintre cele mai iubite și vizitate din Europa.

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, ne continuăm periplul de la Operă către Catedrala Mitropolitană, prin “Orașul Florilor” și, cu fiecare pas spre Piața Unirii, suntem copleșiți de frumusețea acestui oraș.

Timișoara este primul oraș iluminat electric din Europa și peste 700 de lămpi electrice iluminau, în premieră, străzile orașului, pe la 1884. Piața Unirii spune de la sine povești uluitoare din inima Banatului.  

Tinerii Timișoarei de azi au planuri mari pentru tinerii Timișoarei de mâine iar cele mai importante dintre ele se leagă de reînvierea cartierelor vechi, istorice, ale orașului, Fabric, Iosefin și Elisabetin.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Oraș universitar, dar și cu o istorie fabuloasă, Timișoara își caută calea înspre un viitor care să respecte trecutul. Vezi asta peste tot, o descoperi în oamenii pe care îi întâlnești și în proiectele lor, despre care ți-e mai mare dragul să povestești.

Nu părăsim Timișoara fără să vizităm Muzeul Consumatorului Comunist, care este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Timișoara, dar nici fără să descoperim, alături de roventurieni, că orașul acesta vă poate satisface dorințele pe deplin și zeci de hoteluri, vile și pensiuni, dar încă și mai multe restaurante, amplasate îndeosebi în zonele pietonale, își așteaptă oaspeții cu ușile deschise.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:45, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, umai la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si