Sâmbătă, de la ora 15:00, în „ROventura”, Călătorie magică prin istoria și legendele Muscelului
„ROventura” ne invită să pornim sâmbătă, de la ora 15:00, într-o călătorie magică prin istoria și legendele Muscelului. De la Nămăiești la Câmpulung, tot ce vom vedea în fața ochilor este frumusețe pură.
Începem descoperirea plaiurilor muscelene, atât de pitorești, cu o veritabilă lecție de istorie, pe dealul Mateiaș, unde se află, probabil, cel mai vizitat mausoleu din țară.
45 de zile au durat luptele pe frontul de la Mateiaș, iar faptele de vitejie de atunci sunt, astăzi, dăltuite-n piatră.
În Muzeul de Istorie Militară de la mausoleu avem ocazia să vedem și cum și-au dobândit eroii români gloria eternă. Dacă aici, la Mateiaș, românii nu s-ar fi luptat, Marea Unire n-ar fi existat!
După așa loc, cu o încărcătură aparte, înnoptăm în prima capitală a Țării Românești. Fermecător parfum de demult, dar și minunate născociri culinare ascunde bătrânul Câmpulung.
Preparate muscelene
Palma aceasta de pământ e renumită pentru livezile sale, așa că avem o ocazie specială pentru a gusta din preparatele bucătăriei muscelene. Asistăm aici la o demonstrație, și totodată, la o lecție de gust bun pentru ca apoi să ne îndreptăm pașii spre Raiul de la Nămăiești.
Ajunși la Mănăstire, o găsim pe Maica Lucia care își duce misiunea cu același drag cu care poartă mai departe și valorile tradiției românești.
Colecția de la Mănăstirea Nămăiești, un adevărat tezaur, spune ceva despre frumusețea care domnește aici, iar una dintre cele mai vechi icoane ale Maicii Domnului, din istoria Crestinătății, stă spre închinare pelerinilor care ajung aici.
Triunghiul se-nchide la Corbii de Piatră, perla mănăstirilor rupestre din România. E cea mai veche și cu o aură legendară, încununată de măreția stâncii în care s-au săpat cele dintâi altare.