Cinstim împreună cu gazdele emisiunii, George Mihai și Andreea Străvoiu, memoria eroilor noștri, ne mângâiem sufletele cu o vizită la mănăstirile rupestre din zonă și ne bucurăm de ospitalitatea musceleană, chiar în Câmpulung, prima Capitală a Țării Românești

Întoarcerea în istorie

Începem descoperirea plaiurilor muscelene, atât de pitorești, cu o veritabilă lecție de istorie, pe dealul Mateiaș, unde se află, probabil, cel mai vizitat mausoleu din țară.

45 de zile au durat luptele pe frontul de la Mateiaș, iar faptele de vitejie de atunci sunt, astăzi, dăltuite-n piatră.

Citeste si: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”: Pe urmele lui Avram Iancu

În Muzeul de Istorie Militară de la mausoleu avem ocazia să vedem și cum și-au dobândit eroii români gloria eternă. Dacă aici, la Mateiaș, românii nu s-ar fi luptat, Marea Unire n-ar fi existat!

După așa loc, cu o încărcătură aparte, înnoptăm în prima capitală a Țării Românești. Fermecător parfum de demult, dar și minunate născociri culinare ascunde bătrânul Câmpulung.

Preparate muscelene

Palma aceasta de pământ e renumită pentru livezile sale, așa că avem o ocazie specială pentru a gusta din preparatele bucătăriei muscelene. Asistăm aici la o demonstrație, și totodată, la o lecție de gust bun pentru ca apoi să ne îndreptăm pașii spre Raiul de la Nămăiești.

Ajunși la Mănăstire, o găsim pe Maica Lucia care își duce misiunea cu același drag cu care poartă mai departe și valorile tradiției românești.

Citeste si: Mureșul romantic pe înțelesul tuturor, sâmbătă, de la ora 15:00, în “ROventura”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Colecția de la Mănăstirea Nămăiești, un adevărat tezaur, spune ceva despre frumusețea care domnește aici, iar una dintre cele mai vechi icoane ale Maicii Domnului, din istoria Crestinătății, stă spre închinare pelerinilor care ajung aici. Triunghiul se-nchide la Corbii de Piatră, perla mănăstirilor rupestre din România. E cea mai veche și cu o aură legendară, încununată de măreția stâncii în care s-au săpat cele dintâi altare.

Citeste si: Adina Buzatu, la „Dimineața cu noi”- „Se poartă glezna la vedere, dar atenție, cu sneakerși sau pantofi lejeri, nu cu pantofi eleganți”

Nu ratați, sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si