Până să ajungem în vechiul scaun voievodal al Câmpulungului, facem o incursiune în refugiul duhovnicesc al unora dintre cei mai mari voievozi români, la mănăstirea Cetățuia – Negru Vodă.

Liniștea și legătura specială cu Dumnezeu, care ți se înfiripă în suflet acolo, ne oferă prilejul de a ne bucura de minunăția locului. Cocoțată pe cea mai înaltă stâncă din zonă, undeva la aproape o mie de metri deasupra Văii Dâmboviței, mănăstirea a fost asemuită adesea cu Meteorele grecești.

Credința, istoria și legenda își dau mâna aici și oferă tot atâtea motive pentru care merită să faci drumul acesta, măcar o dată în viață și fiecare pas prin ograda lui Dumnezeu, din vârful stâncii, ne învață câte ceva.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Coborâm din vârf de munte, ne desprindem de Valea Dâmboviței și ne lăsăm îmbrățișați de pădure, urmând firul râului Argeșel, în căutare de gust bun și povești, în alt colț de Rai, la Nămăiești. Mâncărurile pescărești preparate după rețeta casei, de la păstrăvăria locala, s-au înscris deja, în tradiția locului și chiar a depășit granițele primei capitale a Țării Românești.

Muzeul Câmpulungului, cu a sa colecție etnografică impresionantă, este un reper ce merită vizitat odată ce ajungi aici, unde însuși Negru Vodă a descălecat.

Nu ratați, sâmbătă, de la ora 15:00, o ediție de poveste ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si