Al doilea și totodată ultimul episod “ROventura” de pe Coasta de Turcoaz a Turciei începe însă acolo unde George Mihai și Andreea Străvoiu l-au încheiat pe primul, la Burhaniye, pe tărâmul livezilor de măslini și-al plantelor aromatice.

Uscarea și deshidratarea plantelor de leac, precum și-a fructelor proaspete constituie a doua tradiție importantă din zonă, după producerea uleiului de măsline.

Este foarte interesant să pătrundem în tainele acestor îndeletniciri, dar să nu uităm că suntem, totuși, pe Riviera Turcească, și-ar fi păcat să nu ne bucurăm mai mult de istoria, tradiția și frumusețea naturală a acestor meleaguri, așa

că ne îndreptăm, alături de roventurieni, spre Ayvalîk.

Citește și: Andreea Mantea, prezentatoarea “Casa iubirii”, Ilinca Vandici, amfitrioana “Bravo, ai stil!”, și Cristina Sava, Director de Marketing și Comunicare Dogan Media Internațional, printre femeile de succes premiate aseară la Gala “The Face Awards by Avantaje”

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”,  Incursiune de vis pe Riviera Turceasă

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune de vis pe Riviera Turceasă

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Prima oprire o facem la Kucukkoy, satul artiștilor, o așezare ca o carte poștală, colorată și atractivă, din multe puncte de vedere. Odata ajunsi aici, aflam istoria interesanta a acestui sat, devenit astăzi o destinație în sine, de neratat.

Plimbarea și căldura ne vor determina să tragem către un minunat loc de cazare, unde ne vom bucura de o binemeritată pauză de recăpătare a puterilor, înainte de turul prin centrul vechi al stațiunii. Activitățile de agrement sunt pentru toate gusturile, iar oferta hotelieră, le fel de  generoasă.

Călătoria noastră continuă, apoi, în Centru vechi Ayvalik- un conglomerat de culturi și o mixtură de elemente de arhitectură care îți fură privirile, la fiecare pas.

Pentru o gura de cafea turcească ajungem la Cafeneaua... Diavolului, cum au fost și sunt porecliți proprietarii, de trei generații încoace, care este unul dintre cele mai vechi și mai faimoase locuri de popas din Ayvalîk.

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”,  Incursiune de vis pe Riviera Turceasă

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune de vis pe Riviera Turceasă

Călătoria pe rivieră, dar și în Turcia, în general, se poate transforma ușor într-una a descoperirilor culinare, pe care le vom incerca și noi. La tot pasul te îmbie mirosuri fel de fel, iar cel de kokorec e aproape la fel de greu de ignorat ca al tradiționalilor noștri mititei.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Fântâna artistică din Timișoara devine virală/ Arta urbană a fost înlocuită cu gresie

Tradițional în Anatolia, dar și în Balcani, preparatul acesta e pe lista scurtă a celor pe care trebuie să le-ncerci, măcar o dată-n viață. Restaurantele pescărești au adus faimă insulei Cunda pentru mesele de tip Mezze pe care le servesc aici, după rețete vechi, grecești, dar și cu influențe turcești.

Perla arhipelagului, insula Cunda este a patra, ca mărime, din Marea Egee, și singura locuită permanent, încă din cele mai vechi timpuri.

Nu ratați o ediție de colecție ”ROventura”, sâmbăta, de la ora 15:00, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si