Muzeul Câmpulungului, cu a sa colecție etnografică impresionantă, e un reper ce merită vizitat odată ce ajungi aici, unde însuși Negru Vodă a descălecat. Clădirea cu ziduri groase den un metru, ridicată în stil gotic și neoromânesc, e amenajată astăzi într-o ordine firească, menită să te ajute să descoperi, pe rând, toate comorile Câmpulungului. 

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Prea mici și prea săraci pentru un destin teribil

Nelipsit va fi si popasul către o destinație care ne va oferi o demonstrație de bun gust dar și o lecție de gust bun, unde ne vom bucura de bunătățile bucătăriei muscelene.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Noi sezoane “În oglindă”, “Duet cu Alexandra” şi “Detectorul de minciuni” se vor vedea la Kanal D2

Continuăm apoi descoperirea plaiurilor muscelene cu un popas la Jidova și o lecție de istorie pe nedrept de puțin cunoscută. Aici ai ocazia să călătorești în timp vreo două milenii și să afli istoria a ceea ce a fost principala fortificație a Imperiului Roman de la granița cu Dacia liberă.

Jidova avea cel mai important rol militar dintre cele 17 castre romane ce străjuiau granița de pe linia Oltului, situl fiind mană cerească pentru arheologi.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune uimitoare la Iași

Plaiurile muscelene, dar și localnicii acestor locuri ne vor transforma călătoria aceasta într-una de neuitat, așa că nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o ediție de colecție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si