Noi sancțiuni împotriva Rusiei și a lui Vladimir Putin. SUA și UE, alături de Franța, Germania, Italia, Marea Britanie și Canada, au convenit să impună restricții „care să împiedice Banca Centrală Rusă să-și folosească rezervele internaționale pentru a diminua impactul sancțiunilor”, se arată într-o declarație comună.

Citeste si: Preşedintele Volodimir Zelenski acuză Rusia lui Putin de genocid

Este tot mai apropiat momentul în care Rusia va fi exclusă din sistemul de plăți Swift, spun analiștii financiari.

Până atunci, mai multe bănci rusești au fost excluse din SWIFT și acest lucru le va împiedica să facă operațiuni în străinătate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Rusia, părăsită de ultimii aliați. Cea mai dură sancțiune economică împotriva Rusiei, acceptată de Ungaria, Italia

Rusia se bazează pe sistemul SWIFT pentru exporturile de petrol și gaze. Sancțiunile anunțate sâmbătă vor împiedica băncile rusești să facă operațiuni în străinătate și vor bloca exporturile și importurile Rusiei. 

Spațiul aerian al UE, închis pentru avioanele rusești

O altă decizie luată la nivel european a fost aceea de a interzice accesul oricărei aeronave rusești în spațiul aerian al UE.

Rusia este părăsită de ultimii aliați din Europa, inclusiv de țara considerată un cal troian rusesc în cadrul UE, Ungaria. Cea mai dură sancțiune economică împotriva Rusiei, eliminarea Rusiei din sistemul de plăți SWIFT, a fost acceptată de mai multe țări în cursul ultimelor 24 de ore.

Decizia de deconectare a Rusiei de la sistemul global de plăţi interbancare SWIFT  va fi luată în câteva zile, a declarat sâmbătă pentru Reuters un guvernator al unei bănci centrale din zona euro.

Citeste si:  Vladimir Putin a calculat greșit invazia din Ucraina. "Se aștepta ca Zelenski să fugă"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si