Close sidebar
Close sidebar

Sărbătoare 14 septembrie 2023. Ce nu se face sub nicio formă de sărbătoarea Sfintei Cruci? Calendar ortodox

Sărbătoare 14 septembrie 2023. Înălțarea Sfintei Cruci sau Ziua Crucii. Află ce nu se face sub nicio formă de sărbătoarea Sfintei Cruci.

Elena Tasca,

Sărbătoare 14 septembrie 2023. Ce nu se face sub nicio formă de sărbătoarea Sfintei Cruci?

[Sursa foto: Colaj Doxologia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sărbătoare 14 septembrie 2023. În fiecare an, în această zi, Biserica Ortodoxă sărbătorește Înălțarea Sfintei Cruci sau Ziua Crucii.

Ce nu ai voie să faci sub nicio formă pe 14 septembrie. Află ce spun preoții!

Ce nu se face sub nicio formă de sărbătoarea Sfintei Cruci?

Înălțarea Sfintei Cruci sau Ziua Crucii se sărbătorește anual pe 14 septembrie. Sărbătoarea apare în Calendarul Ortodox cu cruce roșie. În această zi trebuie să postim pentru că această sărbătoare amintește de patimile și moartea Domnului Iisus Hristos.

Este o zi dedicată postului și rugăciunii. Postul ținut pe 14 septembrie trebuie să fie un post aspru, fiind considerat un post de vindecare atât pentru trup, cât și pentru suflet.

În această zi se evită consumul de usturoi, prune, pește și nuci, iar postul trebuie să se limiteze la consumul de apă pentru curățarea trupului și a sufletului.

De ziua Crucii, sub nicio formă, nu trebuie să se spele. Nu este bine ca oamenii să spele pentru a evita pericolele și problemele. De asemenea, este interzi tăiatul lemnelor pentru a preveni intrarea șerpilor în case.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Nu este recomandat să se realizeze activități sportive, dar nici mersul la muncă, pentru evitarea primejdiilor. Este recomandat purtarea de monede sau alte lucruri binecuvântate care aduc prosperitate și belșug.

Înălțarea Sfintei Cruci sau Ziua Crucii. Află ce nu se face sub nicio formă de sărbătoarea Sfintei Cruci

[Sursa foto: Doxologia]

Citește și: Înălțarea Sfintei Cruci 2023. Ce se face și ce nu se face în această zi de mare sărbătoare?

Tradiții de Înălțarea Sfintei Cruci

În Ziua Crucii, se spune că pământul se închide și creaturile mici, precum insectele, reptilele și plantele care și-au făcut apariția în primăvară, își găsesc adăpost.

Conform tradiției, înainte de a se retrage în pământ, șerpii se adună într-un singur loc și creează o piatră prețioasă, cunoscută sub numele de nestemată, care se crede că are puterea de a vindeca toate bolile.

Cu ocazia acestei sărbători, viile și butoaiele cu vin sunt sfințite, iar strugurii de pe ultimul butaș al viei rămân neculeși, fiind denumiți "strugurii lui Dumnezeu" și lăsați ca o ofrandă pentru păsări.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

De asemenea, în unele regiuni, se organizează petreceri în jurul unui foc aprins cu tulpinile uscate ale viței de vie. La biserică, busuiocul, menta, maghiranul și cimbrul sunt sfințite în această zi pentru a oferi protecție împotriva bolilor în timpul iernii.

Citește și: Calendar ortodox 13 septembrie 2023. Ce sărbătoare este miercuri

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI