Sărbătoare 2 decembrie. Sfântul Proroc Avacum a fost fiul lui Asafat, din seminţia patriarhului Simeon. Cu puțin timp înainte de căderea în robie a evreilor, Sfântul Proroc Avacum a prorocit căderea Ierusalimului şi a bisericii (templul din Ierusalim).

Când a intrat împăratul babilonian Nabucodonosor în Ierusalim (586 î.Hr.), prorocul Avacum a fugit şi a trăit ca un străin în pământul ismailitenilor. Acesta s-a întors în țara sa, după plecare împăratului din Ierusalim, arând pământul şi având secerători în vremea secerişului.

Citeste si: Calendar ortodox 2 decembrie. Cine este cinstit astăzi

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Dezlegare la pește, luni 2 decembrie- sărbătoare mare pentru românii de pretutindeni

Citeste si: Sărbătoare ortodoxă de 1 decembrie. Românii prăznuiesc doi mari sfinți din calendar

Citeste si: Cea mai înaltă clădire din lume a luminat azi în culorile steagului României

Sărbătoare 2 decembrie. Cartea lui Avacum are trei capitole și este cuprinsă în Vechiul Testament. Sfântul Proroc Avacum a arătat că Pronia lui Dumnezeu cârmuieşte toate popoarele. Dumnezeu pedepseşte popoarele, unele prin altele, dar le şi eliberează pe unele prin altele, iar cel drept va trăi prin credinţa sa.

Sărbătoare 2 decembrie: este dezlegare la pește
Sărbătoare 2 decembrie: este dezlegare la pește

"Aruncaţi privirea printre popoare, fiţi cu băgare de seamă şi înspăimântaţi-vă, căci se săvârşeşte în vremea voastră un lucru pe care voi nu l-aţi crede, dacă l-ar povesti cineva! Iată Eu stârnesc pe Caldei, neam amarnic şi iute, care cutreieră ţinuturi necuprinse, ca să pună stăpânire pe locuinţe care nu sunt ale lui. El este năpraznic şi înfricoşător. Puterea lui face dreptul lui, strălucirea lui".

(Avacum, 1; 5, 6, 7)

Acesta a prorocit şi despre întoarcerea poporului din Babilon, ca şi despre naşterea Mântuitorului Hristos şi încetarea legii celei vechi. Sfântul Proroc Avacum s-a stins din viață cu doi ani înainte de întoarcerea poporului din robie și a fost îngropat în satul său. Acesta este cinstit în fiecare an, la data de sărbătoare 2 decembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si