Sărbătoare mare. Sfântul Ştefan cel Nou a fost crescut de mic în credinţă, astfel că şi-a dorit foarte mult să ia calea bisericii. Astfel, la vârsta fragedă de 16 ani, Sfântul Ştefan cel Nou a fost călugărit. La vârsta de 42 de ani, Sfântul Ştefan cel Nou a decis să se retragă într-o chilie. Locuinţa era foarte mică, iar cei care au văzut-o au spus că se asemăna mai degrabă cu un mormânt.

Sărbătoare mare

Citeste si: Sărbătoare pentru creștinii ortodocși. Vezi cui trebuie să-i spui „La mulți ani” astăzi

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sărbătoare mare. Sfântul Ştefan cel Nou este cinstit şi pentru faptul că a luptat împotriva celor care spuneau că icoana este un idol. Foarte mulţi creştini au fost persecutaţi în acea perioadă.

Sărbătoare mare

Citeste si: Sărbătoare sâmbătă. Ce sfânt apare în calendar. Mulți români îi poartă numele: La mulți ani!

Sărbătoare mare. La fel s-a întâmplat şi cu Sfântul Ştefan cel Nou, care a recunoscut cu foarte mare curaj puterea icoanei în faţa împăratului.

Sfântul Ştefan cel Nou a fost închis alături de alţi 342 de monahi car fuseseă prigoniţi pentru credinţă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si