Ce semnificație are sărbătoarea din 21 noiembrie 2021.  Biserica Ortodoxă sărbătorește, în fiecare an, pe 21 noiembrie Intrarea Maicii Domnului în Biserică, unul dintre cele mai importante Praznice împărătești. Această sărbătoare este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox.

Citeste si: Intrarea Maicii Domnului în Biserică: Este dezlegare la peşte! Tradiţii şi obiceiuri pentru 21 noiembrie 2021

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Sărbătoarea Luminii

Arhiereul Zaharia a inchinat-o pe Maica Domnului în Sfânta Sfintelor, locul cel mai sfânt din Templu, unde numai arhiereul intră o singură dată pe an. Fecioara Maria a stat în Templu, timp de 12 ani, potrivit crestinortodox.ro.

Conform tradiției, Intrarea in Biserica a Maicii Domnului este cunoscuta și sub denumirea de Sărbătoarea Luminii.

Ce semnifică sărbătoarea: Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2021?

Sărbătoarea Intrarea Maicii Domnului în Biserică mai este numită în popor și Vovidenia, fiind închinată aducerii la templu a Fecioarei Maria, de către părinții săi, Ioachim și Ana.

Astfel, Intrarea Maicii Domnului în Biserică reprezintă începutul vieții petrecute în sfințenie a Fecioarei Maria, care a fost dusă la templu la vârsta de 3 ani și a stat acolo până la 15 ani, când s-a logodit cu Dreptul Iosif.

Citeste si:  Acatistul Intrării în biserică a Maicii Domnului. Ce rugăciuni se spun cu această ocazie

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Intrarea Maicii Domnului în Biserică reprezintă una dintre cele mai importante sărbători din Postul Nașterii Domnului, fiind marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. În această zi din post, creștinii au dezlegare la pește, ulei și vin.

Astfel,  praznicul Aducerii Maicii Domnului la Templu  este sărbătorit din cele mai vechi timpuri, așa cum arată tradiția creștină din Palestina.

Împărăteasa Elena a zidit o biserică închinată acestei sărbători chiar în templul din Ierusalim, iar Sfântul Grigorie al Nissei este cel care menționează această sărbătoare încă din secolul al IV-lea.

 

Totodată, Vovidenia este o sărbătoare a Luminii, aducătoare de noroc și bucurie. Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este sărbătorită an de an în data de 21 noiembrie, zi în care este și dezlegare la pește, ulei si vin.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Această sarbatoare din 21 noiembrie a fost înscrisă în calendarul universal al Bisericii în secolul al VI-lea, după ce s-a ridicat la Ierusalim o biserică numită “Sfânta Maria cea Nouă”. Sărbătoarea s-a extins mai târziu în tot Orientul creștin și în Occident și are dată fixă pe 21 noiembrie.

Citeste si:  Zilele cu dezlegare la peşte din Postul Crăciunului 2021. Calendar ortodox

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2021. Rugăciune

„Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită şi prea nevinovată şi Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce eşti mai cinstită decât Heruvimii şi mai slăvită fără de asemănare decât Serafimii, carea fără stricăciune pe Dumnezeu-Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim. Amin”.

Citeste si:  Rugăciune către Sfântul Apostol Andrei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si