Close sidebar
Close sidebar

Sărbătoare pentru creștinii ortodocși. Pe cine sărbătorim pe 28 septembrie

Sărbătoare pentru creștinii ortodocși mâine. Sâmbătă, pe 28 septembrie, creștinii ortodocși sărbătoresc un important sfânt, un adevărat martir care a suferit mult pentru credința lui. Va avea loc pomenirea Sfântului Cuvios Hariton Mărturisitorul.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sfântul Cuvios Hariton Mărturisitorul este pomenit pe 28 septembrie. A trăit în cetatea Iconiu, în timpul domniei împăratului Aurelian (270-275) și a fost supus unor chinuri imense, pentru că a mărturisit că era creștin.

Cine a fost Hariton Mărturisitorul

Potrivit crestinortodox.ro, credința a făcut să fie torturat și bătut, practic întregul corp fiindu-i transformat într-o rană vie. A stat ceva ani în închisoare, fiind doar eliberat în momentul când împăratul Aurelian a murit.

La un moment dat, în timp ce mergea spre Ierusalim, a fost capturat de niște tâlhari, ulterior uciși de un șarpe veninos care le-a otrăvit vasul cu vin.

Hariton a transformat peștera lor într-o biserică, cu ajutorul aurul furat de aceștia și lăsat în urmă. A murit de bătrânețe, la o vârstă care încă nu a fost determinată.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Cum se stabilește vârsta biologică, singura care contează

Sfântul Cuvios Hariton era desăvârşit în bunătăţile şi nevoinţele călugăreşti, iubind postul şi înfrânarea ca pe o dulce hrană, având osteneala ca pe o odihnă şi sărăcia ca pe o bogăţie păzind-o.

Rugăciune către Sfântul Cuvios Hariton Mărturisitorul

„Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Hariton, părintele nostru.

Citeste si: Vestea privind decesul cântăreţului Mihai Constantinescu, infirmată de reprezentanţii Spitalului Floreasca

Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre. Pe nevoitorul dreptei credinţe şi pe râvnitorul adevărului astăzi toţi credincioşii cu cântări şi cu laude să-l mărim: pe Sfântul Hariton păstorul şi dascălul şi luminătorul cel preacuvios al lumii.

Căci se roagă Domnului pentru noi toţi.”

Citeste si: Google împlinește 21 de ani. Motorul de căutare sărbătorește printr-un Google Doodle aniversar

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI